Opskrifter,  Salater & Tilbehør

Salat med grønne linser

image_print

Jeg tror det er for sjældent at folk bruger kogte linser i salat. De bliver mest brugt i varme retter. Gør dig selv den tjeneste at brug det i salater, da det bare smager helt vildt godt.

Jeg laver oftest salat med grønne linser, da de grønne linser kan man koge så de stadig er dejlig sprøde. De røde linser bruger jeg i retter som for eksempel Indisk dahl eller til at lave Beanaisemayonaise på linser.

Linser har en skøn krydret smag som gør noget rigtig godt for salater, men det gør også noget godt for dig, da der er godt med protein og fibre i og nu hvor sundhedsstyrelsen siger at vi skal spise 100 gram bælgfrugter om ugen så er det da en god start at komme dem i salaten.

Hvis du godt kunne tænke dig at få flere bælgfrugter ind i din hverdag, kan du finde mange forskellige opskrifter her på bloggen på opskrifter både i det søde og det salte køkken. Du kan skrive den bælgfrugt som du godt kunne tænke dig en opskrift hvor den indgår, ved at skrive bælgfrugtens navn i søgefeltet og der vil derefter komme de opskrifter op som der findes med lige nøjagtigt denne bælgfrugt.

Her får du opskriften på en salat med grønne linser, en dejlig simpel salat med masser af smag.

Rigtig god fornøjelse 🙂

4 personer
  • 1 romaine salathoved
  • 1 bundt grønne asparges
  • ½ dl grønne linser (rå)
  • 2 æbler
  • 30 gram pinjekerner

Start med at skyl linserne rigtig godt i kold vand.

Kog derefter linserne i cirka 10-15 minutter til linserne stadig er sprøde. Kom godt med vand ved, da linserne suger meget vand under kogningen.

Når linserne er færdigkogte skylles de i koldt vand.

Kog aspargesene i 1 minut, så de bare lige bliver blancheret og stadig er sprøde. Skyl dem derefter i meget koldt vand så de bevare sprødheden. Skær aspargesene i stykker på cirka 2 cm.

Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i både.

Skyl romaine salaten godt og snit det fint.

Rist pinjekernerne på en tør pande.

Bland salat, æbler og aspargesene med de kogte linser og anret i en skål eller på et fad og drys de ristede pinjekerner hen over.

Salat med grønne linser på en grøn tallerken, hvor du kun ser halvdelen af tallerkenen tæt på.
Salat med grønne linser set oppefra så man ser hele tallerkenen og der ligger en guld ske og gaffel ved siden af

Måske du også kunne være interesseret i Linsesalat med grønne asparges og ærter

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *