Kikærtesalat med feta
Opskrifter,  Salater & Tilbehør

Kikærtesalat med feta

image_print

Denne kikærtesalat med feta ser måske ikke ud af noget særligt, men jeg siger dig bare den SMAGER FANTASTISK

En kikærtesalat med feta som er sprængfyldt med protein og som er perfekt som tilbehør til stegt kød eller fisk, men er også helt fantastisk som en salat for sig selv.

Da den indeholder så meget protein i form af kikærterne kunne den sagtens være et måltid for sig selv med et stykke friskbagt brød til.

Det er salat med få ingredienser, men de ingredienser som den indeholder smager af rigtig meget, så den er fuld af rigtig mange gode smage.

På opskriften her har jeg skrevet til 4 personer, det er når den skal bruges som tilbehør. Skal du spise den som en fuld frokost er det alt efter hvor storspisende man er, så er de måske til 2 personer.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man spiser 100 gram bælgfrugter om dagen og det mål hjælper denne salat dig helt sikkert med at nå.

Du kan læse lidt om anbefalingerne her HER

Håber du bliver lige så vild med denne salat som jeg selv er.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme 🙂

4 personer
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk grønsagsbouillon
  • 1 dl kogende vand
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • 200 gram feta ( gerne blød blok feta som du kan smuldre)
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk olivenolie
  • saften fra ½ citron
  • friskkværnet peber

Hæld væden fra kikærterne i dåsen og kom kikærterne over i en skål.

Udblød grønsagsbouillon i den kogende vand og hæld den over kikærterne og lad det stå og trække. Gerne i ½-1 time, men har du ikke tid til det, kan du også nøjes med 10-15 minutter. Men jo længere de trækker jo mere smag får kikærterne.

Hvis du vælger selv at koge dine kikærter skal du komme bouillonen i vandet mens de koger.

Snit forårsløgene fint. Husk også at du kan bruge det grønne på forårsløget.

Skær agurken i små tern.

Skær rødløget i små tern.

Hak dilden fint.

Når kikærterne er færdige med at trække hældes bouillonvandet fra og kikærterne kommes over i en skål.

Kom alle grønsagerne ned i skålen til kikærterne og vend det hele sammen.

Tilsæt olivenolie og citronsaft og vend det i salaten.

Smulder fetaen i salaten og vend det hele rundt endnu engang.

Anret din salat i en skål eller på et fad og den er klar til at blive serveret.

Velbekomme 🙂

Vil du gerne have flere bælgfrugter ind i din madlavning, så kunne du måske også være interesseret i denne virkelig lækre vegetariske ret Kikærtegryde

Kikærtesalat med feta i en blå skål, hvor du kan se hele skålen med indhold.
Kikærtesalat med feta, hvor du ser halvdelen af skålen men tættere på
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *