Rösti
Rösti er rigtig godt som tilbehør til for eksempel en god bøf eller et stykke stegt kylling eller lignende. Jeg brugte også rösti nytårsaften til en lille forret, hvor jeg kom noget røget laks, peberrodscreme og rucola på. Du kan se resultatet under opskriften.
Rösti er egentligt meget simpelt og samtidig virkelig lækkert. Det består af to ingredienser og så lige lidt salt og peber. Du kan sagtens tilføre dine rösti nogle flere ingredienser, men jeg syntes slet ikke at det er nødvendigt, da de smager fantastisk med de to ingredienser. Det bliver ligesom kartoffeltilbehøret og så kan man lave andre lækkerier ved siden af som det grønne tilbehør.
Du kan lave dine rösti i god tid, så de kun lige skal i ovnen og have det sidste så det passer med at resten af maden er klar. Hvis du vil bruge dine rösti som jeg gjorde nytårsaften, skal de ikke være varme, så er det bare at lave dem når det passer ind i resten af madlavningen 🙂
12-13 Rösti
- 1 kg kartofler
- 1 løg
- 1 1/2 tsk salt
- peber
Skræl hvis nødvendigt kartoflerne. Hvis skallen er fin skræller jeg dem ikke.
Riv kartoflerne på den fine side af rivejernet.
Pil løget og rive også det på den fine side af rivejernet,
Bland de revet kartofler og løg og tilsæt salt og peber.
Tag en god klat kartofler op i hånden og klem så meget væsken ud af kartoflerne som muligt og form dem til en bolle.
Tryk nu bollen flad og kom dem på en varm pande med olie på.
Steg röstierne til de er gyldenbrune og vend dem om og steg dem på den anden side.
Det er vigtigt at de er godt stegt inden at du vender dem, da de ellers vil falde fra hinanden.
Måske du også kunne være interesseret i Bagt kartoffel med cheddarost og bacon