Okse & Kalv,  Opskrifter

Krydrede oksefrikadeller

image_print

Krydrede oksefrikadeller er perfekte til hjemmelavet Fladbrød med forskellige grønsager i skåle og guacamole eller Chunky guacamole. En perfekt aftensmad, hvor hvert enkelt familiemedlem selv kan bestemme hvad de vil have af tilbehør til deres krydrede oksefrikadeller og fladbrød.

Jeg laver mine krydrede oksefrikadeller små, ca. 2 cm i diameter, da jeg syntes at det er super lækkert når de er små istedet for èn stor delle:-)

Jeg er bare vild med retter i tapas størrelse 🙂

Jeg steger oksefrikadellerne først, hvor de lige får lidt stegeskorpe, hvorefter jeg kommer dem i et ildfastfad, så de kan komme et hurtig smut i ovnen ca 5-8 minutter, når fladbrødene er ved at være færdige. Så er det hele færdig på samme tid.

Salat og guacamole laver jeg inden at jeg går i gang med oksefrikadellerne og fladbrødene, hvis altså ikke jeg kan få nogle af de andre i familien til at stå for det. Hvilket jeg faktisk altid kan 🙂

ca. 70 små krydrede oksefrikadeller som passer til 4 personer
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk hvedemel
  • ca 1 tsk salt
  • 2 tsk oregano

Rør den hakkede oksekød med salt.

Tilsæt ægget og rør det ud i farsen.

Blend løg og hvidløg med mælken, så det er helt blended og rør det i farsen.

Tilsæt hvedemel og oregano og rør det hele godt sammen, så du har en glat fars.

Varm en pande op med olie og lav nogle små kugler på ca 2 cm i diameter og steg dem på alle sider så de så vidt muligt bliver runde. Steg dem ikke for længe da de er små og så bliver de bare tørre.

Server dine små oksefrikadeller med Fladbrød, blandet salat og guacamole eller Chunky guacamole 🙂

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *