Fjerkræ,  Opskrifter

Grydestegt kylling

image_print

Grydestegt kylling er en ret vi får meget ofte derhjemme, da vi alle fire er ret glad for det. Oftest er det min mand som laver denne ret, da det er en af de mange retter som han er rigtig god til at lave og det er jo dejligt at have en friaften fra at lave aftensmad indimellem 😉

Når vi/han laver grydestegt kylling bruger vi altid en hel fersk kylling som vi klipper op ( så er stegetiden ikke så lang) men du kan også sagtens bruge kyllingestykker som du køber som er skåret ud, for eksempel overlår, lårstykker eller det hvor overlår og lårstykket sidder sammen. Det vigtigste er bare at der er skind på kyllingen og ikke kyllingebryst uden skind, da det bliver for tørt.

Når vi får grydestegt kylling får vi kogte kartofler, grønsager og Agurkesalat eller asier som er et must.

Velbekomme 🙂

4 personer
  • Én fersk kylling
  • 1 porre
  • 1 lille eller ½ knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • salt og peber
  • Maizena til at jævne med
  • 2 dl piskefløde
  • 1 bundt fint hakket persille
  • salt og peber

Klip kyllingen ud i 4 eller 8 stykker og rens dem godt for blodrester.

Kom en god klat margarine i en gryde og steg kyllingestykkerne på begge sider til der er sprødt skind.

Rens porren og skær den i store stykker.

Skræl sellerien og skær den i store tern.

Skræl, hvis nødvendigt gulerødderne og skær dem i store stykker.

Kom alle grønsagerne ned til kyllingen, vend det helt rundt og steg det kort med.

Krydder det hele med salt og peber.

Tilsæt vand til kyllingen er dækket af vand og kog det i 40 minutter.

Tag kyllingestykkerne op af suppen og si suppen, så du har en klar suppe uden grønsager i.

Kom suppen tilbage i gryden og jævn den med maizenajævning (maizena rørt op med lidt vand) Hvis du syntes der er for meget suppe i forhold til den mængde sovs du vil lave, tages den suppe fra som du ikke skal bruge inden at du jævner det.

Tilsæt piskefløden og den hakkede persille.

Smag sovsen til med salt og peber.

Server med kogte kartofler, grønsager og surt.

Grydestegt kylling i en dejlig lysebrun sauce pyntet med hakket persille. Det er i en hvid sautepande som står ovenpå en bambus dækkeserviet.
Den grydestegte kylling med sovs på serveret på en grøn tallerken. Ved siden af kyllingen ligger der kogte kartofler, blomkål og broccoli og agurkesalat.
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *