Kager,  Opskrifter

Fastelavnsboller med nougatcreme og brombær

image_print

Jeg elsker vandbakkelser som både kan bruges i det salt og det søde køkken og her har jeg brugt dem i det søde køkken og lavet fastelavnsboller med nougatcreme og brombær.

Fastelavnsboller med nougatcreme og brombær er en fastelavnsbolle hvor nougatcremen er lavet af nougat som er smeltet i varm kaffe for derefter at bliver vendt/ pisket i flødeskum.

Brombærmarmeladen er med til at give lidt friskt til den ellers fede fløde.

Er du ligesom jeg vild med vandbakkelser, så vil du elske denne vandbakkelse.

Måske du også kunne være interesseret i opskrifterne på Fastelavnsboller af vandbakkelse som er med hindbærfyld eller den gode gammeldaws fastelavnsbolle af gærdej som du kan finde opskriften på her

Rigtig god fornøjelse og god fastelavn 🙂

8 fastelavnsboller
Vandbakkelser
  • 2 dl vand
  • 100 gram margarine
  • 100 gram hvedemel
  • 2 æg
Nougatcreme:
  • 3 dl piskefløde
  • 150 gram nougat
  • 3/4 dl varm kaffe
  • Brombærmarmelade du kan købe eller finde opskriften på hjemmelavet brombærmarmelade her
  • smeltet chokolade

Vandbakkelser

Smelt margarinen langsomt i en gryde og kom vandet i og lad det koge op. Det er vigtigt at margarinen ikke tager farve, så kan det ikke bruges.

Tilsæt melet og rør/pisk det til en melbolle.

Lad melbollen køle af, til den kun er lun. Hellere for kold end for varm.

Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med en gaffel.

Rør æggene i melbollen lidt af gangen og rør det til du har en helt glat dej.

Kom dejen i en sprøjtepose uden tyl og lav 8 boller på en bageplade med bagepapir. Du kan også komme dem på med to spiseskeer.

Bag vandbakkelserne i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 25 minutter. Det er VIGTIGT at du ikke åbner ovnen før end de er helt færdigbagte, da de ellers vil falde sammen.

Lad derefter vandbakkelserne blive kolde.

Nougatcreme

Skær nougaten i mindre stykker og hæld den varme kaffe over. Rør nougaten helt ud i kaffen og lad det køle ned.

Pisk fløden til flødeskum og pisk den smeltede kolde nougat i.

Kom nougatcremen i en sprøjtepose.

Skær vandbakkelses bollerne over og sprøjt nougatcreme på bunden. Husk at gem lidt af cremen til en dut ovenpå fastelavnsbollen.

Kom en god klat brombærmarmelade ovenpå cremen og kom toppen af bollen oven på.

Kom den smeltet chokolade på toppen af fastelavnsbollen ved at bruge en gaffel eller komme den i en sprøjtepose, hvor du laver et lille hul som chokoladen kan komme ud af.

Lav til sidst en dut med nougatcremen og pynt eventuelt med en trekant nougat til sidst.

en fastelavnsbolle med nougatcreme og brombær som står på en tallerken og man kan de flere på en tallerken i baggrunden
en fastelavnsbolle med nougatcreme og brombær som står på en tallerken og man kan de flere på en tallerken i baggrunden
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *