Fjerkræ,  Opskrifter

Oregano kylling

image_print

Oregano kylling er der ikke så mange ben i at laver, men det smager vandvittigt godt. Det er egentlig ikke andet end kyllingefileter der er marineret i olie og oregano. Så kan man tænke jamen er det ikke bare at stege kyllingefileter på panden og drysse dem med oregano og så har man oregano kylling og nej det er det ikke 😉

Oregano kylling er hvor du ligger kyllingen i en marinade af olie, oregano og kylling i en frysepose og her skal det minimum ligge i 1 time. Det at kyllingen får lov at ligge i olie og oregano gør at oregano smagen trænger ind i kødet, hvor hvis du drysser det på så falder halvdelen af og smagen er bare i overfladen.

Jeg kommer ikke salt i marinaden fordi jeg bedst kan lide at krydre med salt og peber efterfølgende.

Til oregano kyllingen kan du servere Grydeflødekartofler med hvidløg og chili som laves i en gryde ( kan også ses på billedet) og tager mindre end den halve tid af hvad det tager at lave flødekartofler. Opskriften kan du finde her

Så her får du opskriften som jo som sagt kun består af 3 ingredienser og salt og peber 🙂

4 personer
  • 4 kyllingebryster
  • 1 spsk oregano
  • 1 dl olie
  • salt og peber

Fjern eventuelle sener fra kyllingebrysterne så du har nogle fine rene bryststykker.

Halver bryststykkerne på langs, så èt bryst bliver til to lange kyllingebryst.

Kom bryst stykkerne i en frysepose og hæld olie og oregano ned i posen og bind en knude på posen.

Massèr posen med kyllingen i så olien bliver godt fordelt på alle kyllingestykkerne og kom posen i køleskabet i minimum 1 time, meget gerne længere.

Varm en pande eller grillen godt op og steg kyllingestykkerne i cirka 5 minutter på hver side. Kom kyllingen over på en tallerken og krydder med salt og peber og lad det stå og trække i 8-10 minutter.

Måske du også kunne være interesseret i Yoghurtmarineret kylling med stegte limekartofler

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *