Yoghurtmarineret kylling med stegte limekartofler
Denne ret med yoghurtmarineret kylling med stegte limekartofler er en ret som får en til at drømme sig sydpå. De stegte kartofler er stegt sammen med snack peber, løg og hele fed hvidløg. Derefter er kartofler og grønsager vendt i limeskal og saft. Kyllingen er marineret i yoghurt og lækre krydderier som paprika, hvidløg, cayennepeber, koriander og spidskommen. Alt sammen noget som giver en helt fantastisk smag.
Kartoffelbådene og grønsagerne som er vendt i limeskal og saft, er det vigtigt at du først vender dem i det når de er stegt, da det ellers bare mister sin smag under stegningen.
Jeg har i denne ret brugt kyllingebryster som jeg har marineret og derefter er de sat på et rotesserispyd og på grillen. Hvis du ikke har et rotesseri kan du også sagtens halvere brysterne på langs og sætte dem på spyd og enten stege dem på grillen eller i ovnen.
For at kyllingen når at tage godt med smag af marinaden er det vigtigt at marinerer det i ca 4-5 timer og gerne natten over i køleskabet.
Trænger du til at drømme dig væk sydpå så prøv denne ret og jeg kan garanterer at det vil lykkedes 😉
4 personer
Yoghurtmarineret kylling
- kyllingebryster, ca 500 gram
- 200 gram græsk yoghurt
- 2 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- ½ tsk cayennepeber
- 2 tsk koriander
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
Stegte limekartofler
- 800 gram kartofler
- 2 store snackpeber
- 2 store løg
- 8 fed hvidløg
- skallen og saften fra 1 lime
- olie
- groft salt
- Frisk basilikum
Yoghurtmarineret kylling
Rør græsk yoghurt, paprika, spidskommen, cayennepeber, koriander, revet hvidløg, salt og olie sammen til en marinade.
Kom kyllingebrysterne ned i marinaden og lad det stå i marinaden i ca 4-5 timer eller til dagen efter i køleskabet.
Når kyllingebrysterne er færdig marinerede kommes de enten på et rotesserispyd, hvor du kommer det på igennem kyllingebrystet fra bunden af brystet til toppen eller du halver dem på langs og kommer dem på almindelige grillspyd.
Hvis de skal på rosetteri i grillen tager det ca 40 minutter før end de er færdig stegt.
Kommer du dem i ovnen eller grillen tager det 15-20 minutter.
Stegte limekartofler
Tænd ovnen på varmluft 230 grader.
Skær kartoflerne i både. Behold skallen på hvis den er pæn.
Halver snackpeberne og fjern kernerne og skær den i store tern.
Pil løgene og skær dem i både.
Pil skallen af hvidløgsfedene.
Kom kartoffelbåde, peberfrugt, løgbåde og hvidløgsfed i en stor skål og vend det hele i olie og salt og bred det ud på en bageplade med bagepapir.
Kom kartofler og grønsager ind i ovnen i ca 30 minutter.
Riv skallen af limefrugten og pres saften og kom det på de færdigstegte kartofler og grønsager. Vend det hele godt rundt så limeskal og saft bliver godt fordelt på alle kartofler og grønsager.
Læg de stegte kartofler og grønsager på et fad. Hak den friske basilikum og drys den udover kartoflerne.
Hvis du har stegt kyllingen på rosetteri tages brysterne af spyddet og hvert bryst skæres i 2-3 stykker og placeres oven på de stegte kartofler og grønsager.
Server eventuelt Grov tzatziki eller almindelig græsk Tzatziki til 🙂