Desserter,  Opskrifter

Tiramisu

Reklame
image_print

Tiramisu er en helt fantastisk Italiensk dessert som består af ladyfingers, som er en aflang småkage, som er penslet med en blanding af stærk kaffe og amaretto likør. En mascarponecreme som består af æg, sukker vanilje og mascapone som bliver lagt imellem ladyfingersene. Afslutningsvis er den pyntet med kakaopulver.


Blandingen af den stærke kaffe og amaretto likør som ladysfingersene er penslet med giver en lækker smag til den cremede marscaponecreme og den bitre kakaopulver som desserten drysses med til sidst.


Hvis du står og har brug for en virkelig skøn dessert, men en tid som er knap, så er tiramisu lige til at gå til, med ikke mange ingredienser. Den tager ikke lang tid at bikse sammen, men den kræver dog at du lader den trække i minimum 4 timer og endnu bedre natten over.

En ideel afslutning på en fantastisk aften 😊

4 personer
  • 2 æg
  • 50 gram rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 gram marscapone
  • 150 gram ladyfingers
  • 1 dl stærk kaffe. Gerne espresso
  • 3/4 dl amaretto
  • kakaopulver

Del blommerne fra hviderne og pisk hviderne stive.

Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker til en hvid og luftig æggesnaps.

Pisk marscaponen sammen med æggesnapsen og vend de stiftpiskede æggehvider i cremen.

Lad kaffen køle af så den ikke er brandvarm og bland den med amarettoen.

Lave en bund af ladyfingers i en form på ca 20 x 20 cm eller lignende og pensel dem godt med kaffeblandingen.
Kom halvdelen af cremen oven på ladyfingersene. Lav endnu et lag med ladyfingers som du igen pensler med kaffeblandingen og afslut dernæst med resten af mascarponecremen.

Stil din tiramisu i køleskabet i minimum 4 timer eller gerne til næste dag.

Drys kakaopulver igennem en si på toppen af din tiramisu, lige inden at du servere den.

Tiramisu
Tiramisu

Måske du også kunne være interesseret i opskriften på en helt fantastisk pizzadej. Opskriften finder du her og pizzasovs finder du her og så har du snart en helt gennemført italiensk aften 😊

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *