Fjerkræ,  Opskrifter

Tarteletter med høns i asparges

image_print

Her er lidt en nyfortolkning af Tarteletter med høns i asparges, hvor jeg har tilført den gamle traditionelle opskrift porrer og både brugt dåse asparges og friske grønne asparges.

Du kan vælge at koge en høne og plukke den og bruge den i tarteletfyldet, men du kan også hvis du har en rest stegt kylling fra dagen før, plukke den og komme den i eller du kan vælge at bruge kyllingebryst, som du koger og skære i tern. Hvis du selv koger enten en høne eller kyllingebryst, erstatter du bare vand og bouillonterning med suppen fra den kogte høne/kyllingebryst:-)

Fyld til ca. 10 luksus tartelleter

70 gram porre

50 gram friske grønne asparges

1/2 dåse aspargessnitter

2 kyllingebryster ca. 300 gram eller en 1/2 kylling

Stuvning:

38 gram margarine

2 1/2 spsk hvedemel

3 1/2 del vand

1 hønsebouillon terning

væsken fra 1/2 dåse asparges

1/2 dl piskefløde

ca. 1 tsk salt

Start med at plukke den 1/2 kylling hvis du bruger det, oplagt hvis du har en rest. Hvis du bruger kyllingebryst, starter du med at koge dem i ca. 20 minutter og derefter skære dem i tern.

Derefter snitter du porrerene i fine skiver og skyller dem godt for jord og steger dem på en pande til de har en gylden farve. Derefter snitter du de grønne asparges i fine skiver.

Så skal du lave stuvningen.

Du tager margarinen og smelter i en gryde og derefter tilsætter du melet og laver en melbolle. Så tilsætter du aspargesvandet, vandet og bouillonterningen og koger det godt igennem.

Så er din stuvning ved at være klar.

Så kommer du den plukket kylling, grønne asparges, dåse asparges og porresnitterne i stuvningen og smager det til med salt.

Til allersidst tilsætter du fløden og koger stuvningen op. Hvis du syntes at stuvningen er for tyk, tilsætter du bare lidt mere vand og smager det igen til med salt.

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *