Brød,  Jul,  Opskrifter

Luciaboller

image_print

Den 13 december fejre vi Lucia i Danmark og til det følger der Luciaboller. I Luciaboller er der safran, som er et meget dyrt krydderi. Safranen kan erstattes med gurkemeje, så i min opskrift vil du se at der står enten safran eller gurkemeje. Luciabollen er en lækker blød bolle med en fin snoning med rosiner i enden 🙂

15 stk.

  • 75 gram smør
  • 2 dl mælk
  • 1/4 tsk safran eller 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk groft salt
  • 25 gram gær
  • 1 æg
  • ca 450 gram hvedemel
  • 30 rosiner
  • 1 æg eller kaffe til pensling

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Rør gæren ud i mælkemassen når den er lillefinger lun. Tilsæt sukker, salt, gurkemeje/ safran og æg og rør det sammen. Tilsæt hvedemelet til du har en let klistret dej.

Lad dejen hæve i 30 minutter

Del dejen i 15 lige store stykker. Rul hver stykke til en pølse på ca 20 cm og rul hver ende ind, så du har et lille sneglehus. Enderne skal rulles modsat af hinanden ( Se billedet nedenfor)

Pensel Luciabollerne med et sammenpisket æg eller kaffe og stik en rosin ned i midten af hver sneglehus. De bliver mest blanke hvis du pensler med æg.

Lad Luciabollerne efterhæve i 30 minutter

Bages i ovnen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *