Drinks med alkohol,  Kolde & Varme drikke,  Opskrifter

Jordbær mojito

image_print

Jordbær mojitto, endnu en skøn sommer drink. Denne jordbær mojito og Mango mojito er to af mine helt store favoriitter om sommeren.

Grunden til at jeg er så glad for de to drinks er fordi jeg syntes at mynte og lime har en helt fantastisk smag og så er jeg bare vild med at tilføre de to smage andre lækre frugtsmage.

Jeg blev introduceret til både jordbær mojito og Mango mojito denne sommer på Mallorca og så var det bare med at komme hjem og få lavet opskrifter på de lækre drinks, så i også kunne få glæde af dem.

Det er vigtigt når man laver disse drinks at man starter ud med at moddle mynteblade, rørsukker og limefrugten godt, så smagene kan blive blandet godt sammen. Efterfølgende blander man disse smage med sirup og rom og til sidst danskvand.

Hvis du ønsker denne drink alkoholfri, undlader du bare at komme rom i og du får en fantastisk alkoholfri drink, til både børn og voksne.

Hvis du gerne vil servere din drink i et fint glas, så brug et glas som kan tåle at blive most i når du skal moddle limeblade, rørsukker og limefrugt. Hvis du har et meget tynd glas, vil det være ærgerligt, hvis du kommer til at knække glasset, hvis det er for tyndt. Bland hele drinken færdig og hæld derefter din drink over i det pæne glas.

Selvom det virker som en sommerlig drink, så kan den også sagtens nydes på andre tider af året, for eksempel som en nytårsdrink.

Rigtig god fornøjelse og skål 🙂

1 glas jordbær mojitto
  • 6 cl jordbærsirup
  • 3 cl lys rom
  • 1 limefrugt i tern
  • 2 spsk rørsukker
  • 20 blade mynteblade
  • 2 dl knuste isterninger
  • Danskvand

Kom rørsukker, mynteblade, limefrugt og jordbærsirup i et glas og mos det hele med en gaffel eller en moddler. ( Gør det i et glas som kan tåle at der bliver lagt lidt kræfter i og som kan tåle at blive ridset. )

Tilsæt rom og rør det rundt.

Kom derefter knuste isterninger i glasset og fyld det op med danskvand

Hæld den færdiglavet jordbær mojito over i det glas du gerne vil servere din drink i.

Et langstilket glas, med jordbær mojito som bliver holdt af en menneske hånd. Der er grønne blade i baggrunden.
To jordbær mojitos på et rundt træfad. Der er også en skål med jordbær, og en stilk med mynte på bakken. Bakken bliver holdt af et menneske med hvid skjorte. Man kan kun se armene og lidt af overkroppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *