Asiatisk inspireret måltidssalat

Denne salat er en virkelig lækker måltidssalat som man sagtens kan blive mæt af enten til frokost eller aftensmad, men den vil heller ikke være helt tosset som en lille ret hvor man eventuelt servere flere små retter eller som en af retterne på et buffetbord. Egentlig en meget allround ret. Jeg er helt vild med frisk koriander og har selvfølgelig derfor også kommet koriander i denne ret. I en rundspørge på min instagram side, spurgte jeg mine følgere om de var lige så vil d med koriander som mig og jeg må sige at det var de ikke. Så er du også en af dem der overhovedet ikke er vild med koriander, så undlader du selvfølgelig bare at komme det i, retten smager også helt fantastisk uden 🙂

4 personer

  • 4 steaks af kalvefilet à 200 gram
  • 1 rødløg
  • ½ grønt spidskål
  • 75 gram feldsalat
  • 1 agurk
  • parmasan

Vinaigrette

  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 ½ spsk flydende honning
  • ½-1 rød chili, afhængig af hvor stærk den er og hvor stærk du vil have det

Varm en pande godt op og kom lidt olie på. Steg steaksene ca 3 minutter på hver side og drys dem med salt og peber og lad dem trække i mens du laver salaten

Snit spidskålen fint

Halver agurken og skrab kernerne ud med en teske og skær den i tynde skiver

Pil rødløget, halver det og snit det i fine skiver

Bland grønsagerne og anret dem på et fad

Skær kalvesteaksene i skiver på ca 1 cm og fordel dem rund omkring i salaten

Pisk alle de våde dele sammen til vinaigretten

Halver chilien og fjern kernerne og skær den i tynde skiver og kom dem op i vinaigretten

Hæld nu vinaigretten ud over salaten.

Drys derefter retten med sesam, pluk korianderen ud over og skær nogle stykker parmesan med en kartoffelskræller og fordeler det rundt omkring på retten

Din Asiatisk måltidssalat er nu klar til at blive serveret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *