
Kikærtegryde
Kikærtegryde er en dejlig vegetarisk og vegansk ret som emmer af mellemøsten og dens fantastiske smage. Kirkærtegryde består af forskellige grønsager, kikærter og masser af krydderier.
Server ris eller bulgur til din kikærtegryde.
Er du til vegetariske retter, eller har du ind imellem en kødfri dag så er denne kikærtegryde et godt bud på en lækker ret 😊
4 personer
- 60 gram løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse kikærter
- 125 gram blomkåls buketter
- 150 gram skrællede kartofler
- 1 lille dåse eller 1/2 stor dåse kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl kartoffelvand
- 1 grønsags bouillonterning
- 1 lille dåse tomatpuré ( 70 gram)
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk koriander
- salt og peber
- ris
- friskhakket persille eller koriander
Skær løget i små tern.
Pil hvidløgene og riv dem eller hak dem fint.
Hæld væsken fra kikærterne.
Skær blomkålen i små buketter
Skær kartoflerne i tern ( ca. 1 x 1 cm )og kog dem til de er møre sammen med blomkålsbuketterne. Gem 1 dl af koge vandet til sovsen.
Kom lidt olie i en gryde og steg læg og hvidløg til løgene er gennemsigtige.
Tilsæt de kogte kartofler, blomkål og kikærter. Vend det hele rundt.
Tilsæt krydderierne og tomatpuré og “brændt” det kort af.
Tilsæt de hakkede tomater og kogevandet fra kartoflerne og kog det hele godt sammen.
Tilsæt kokosmælk og smag retten til med salat og peber.
Server din kikærtegryde med kogte ris eller bulgur og et drys hakket persille eller koriander



Måske du også kunne være interesseret i denne vegetariske ret Tortellinisalat

Lakridsis
Du vil muligvis også synes om

Måltidssalat med kalvesteak og dukkah
september 17, 2020
Pebercreme
januar 25, 2021