Gris,  Opskrifter,  Pasta

Spicy kødboller i flødesovs

image_print

Er du vild med let krydret mad, så tror jeg at disse spicy kødboller i flødesovs er noget for dig. Spicy kødboller i flødesovs er meget ala en krydret frikadelle i flødesovs. Kødbollerne er først stegt på panden og derefter kommes de ned i flødesovsen.

Her har jeg serveret de spicy kødboller i flødesovs med spaghetti, men en kartoffelmos til vil også være vildt lækker.

En dejlig nem hverdagsret til en travl hverdag 🙂

4 personer
  • 500 gram hakket kalv og gris
  • 2 æg
  • 50 gram panko rasp
  • 2 hønsebouillon terninger eller 1 fond “de chef ” fra knorr
  • 1/2 chili
  • 1/2 løg
  • 1 spsk vand

Flødesovs

  • 1/2 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 125 gram friske sukkerærter
  • 1 håndfuld babyspinat
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • Spaghetti

Pil løget og skær det i små tern. Husk du skal kun bruge halvdelen af løget til farsen.

Flæk chilien og fjern kernerne og skær den i små tern.

Hak hønsebouillonen i mindre stykker.

Kom løg og chili i en blender sammen med hønsebouillon og vand og blend det helt fint.

Rør farsen med lidt salt og rør derefter æggene i.

Tilsæt de blendede løg og chili og panko rasp og rør det hele godt sammen.

Lad farsen stå og trække imens du gør klar til flødesovsen.

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.

Skær sukkerærterne i skiver.

Pil hvidløget og hak det fint.

Varm olie op på en pande og lav nogle kødboller af farsen. Steg kødbollerne på panden så de bliver stegt hele vejen rundt, så de stadig holder den runde facon.

Tag de færdigstegte kødboller af panden.

Kom løg, hvidløg, gulerødder og sukkerærterne på panden og steg det let til løgene er klare.

Tilsæt mælk og piskefløde og kog det op.

Smag flødesovsen til med salt og friskkværnet peber.

Kom kødbollerne tilbage på panden i flødesovsen, mens du koger spaghettien.

Når spaghettien er færdigkogt, tilsættes babyspinaten i sovsen sammen med kødbollerne og vendes rundt til babyspinaten falder sammen.

Dine spicy kødboller i flødesovs med spaghetti er nu klar til at blive serveret, velbekomme 🙂

Spicy kødboller anrettet i to hvide dybe tallerkner med spaghetti og to kødboller i hver og flødesovsen hældt ud over.
Billedet er taget oppe fra så man ser begge tallekener i fuld størrelse og med bestik ved siden af. Det hele står oven på en stribet serviet i grå nuancer
Spicy kødboller anrettet i to hvide dybe tallerkner med spaghetti og to kødboller i hver og flødesovsen hældt ud over.
Billedet er taget skråt inde forfra, hvor man ser den bagerste tallerken sløret. Der ligger bestik ved siden af. Det hele står oven på en stribet serviet i grå nuancer
Èn portion spicy kødboller med spaghetti som ses meget tæt på så alle detaljer kan ses

Måske du også kunne være interesseret i köfta som er en kødbolle der stammer fra middelhavsområdet. Opskriften finder du her

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *