Kanelmuffins
Her har du opskriften på super lækre kanelmuffins med mandelsplitter og svensk perlesukker på toppen. Svensk perlesukker er det som du også finder på kanelsnegle i Ikea, men du kan også sagtens bruge almindelig perlesukker. Jeg tænkte at det kunne ligne sne, nu hvor jeg jo bager dem i december måned:-) Kanelmuffins er perfekte at servere her til jul, men de er nu velegnet til servering hele året rundt.
De er virkelig nemme at lave, så står du lige at mangler lidt kage til kaffen, så er de hurtig lavet eller har du børn som kommer sent om aftenen og har glemt at fortælle at de skal have kage med i skolen, så er alle ingredienserne nogle man for det meste har i køkkenskufferne.
Mine har jeg bagt her i weekenden og regner med at et par stykker skal med min datters kæreste hjem og et par stykker skal med til min frisør i morgen, så skal de nok blive glade tænker jeg 🙂
14 muffins
- 3 æg
- 200 gram sukker
- 160 gram hvedemel
- 1 ½ sps kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl vand
- 100 gram smør
- Svensk perlesukker
- 30 gram mandelsplitter
Kog vandet op og kom smørret i og lad det smelte.
Pisk æg og sukker skummende hvidt.
Blande hvedemel, bagepulver og kanel og piske det i æggesnapsen. Hæld vandet med den smeltede smør i, i dejen i en tynd stråle.
Vend hele dejen igennem med en dejskraber, så du er sikker på at der ikke sidder noget mel op ad siderne eller i bunden af skålen.
Hæld dejen i muffinsforme, du kan sagtens fylde dem helt op, da de så vokser fint op over kanten under bagningen, og drys dem med svensk perlesukker og mandelsplitter
Bag dine muffins i ovnen ved 200 grader almindelig varme i ca 18-20 minutter
Muffinsene er færdige når du kan stikke ned i midten med en skarp kniv og der ikke hænger dej ved kniven
Måske du også kunne være interesseret i Gulerodskage