Desserter,  Opskrifter

Lakridsis

image_print

Lakridsis !!!! Klart min personlige favorit is. Jeg har mange favoritter men lakridsis er og bliver den helt store favorit. Denne lakridsis er lavet på en ismaskine. Når man laver is på en ismaskine er det ikke nødvendigt at varme massen op inden at du kommer den i ismaskinen, dog kun hvis det er en chokoladeis du vil lave hvor det er nødvendigt at få smeltet chokoladen. For eksempel som i min Mint chokoladeis som du kan finde opskriften på her🙂

For at vende tilbage til denne LÆKRE lakridsis så er den såre simpel at lave, det er bare at piske æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps og derefter tilføre resten af ingredienserne. Kom det hele i ismaskinen og 60 minutter senere så har du den lækreste lakridsis.

Så bliver det da næsten ikke nemmere 🙂

Jeg har her som jeg har gjort i de fleste af mine is opskrifter brugt skummetmælk, men som jeg skriver i opskriften kan du bruge skummet, let eller sødmælk alt afhængig af hvad du er til. Vi har altid skummetmælk i køleskabet så jeg syntes det er nemmest at tage det man har og så syntes jeg at isen smager rigtig godt med skummetmælk og så sparer jeg også lidt på fedtet, hvilket er en god ting i mit tilfælde da jeg elsker is og kan spise rigtig meget af det 😉

Cirka 750 ml
  • 6 æggeblommer
  • 100 gram sukker
  • 2 spsk rå lakridspulver
  • 2 dl skummetmælk, letmælk eller sødmælk
  • 3 dl piskefløde

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.

Pisk den rå lakridspulver i, så det bliver godt fordelt i æggesnapsen.

Pisk mælk og fløde i æggesnapsen, så æggesnaps, mælk og fløde bliver godt blandet.

Tag til sidst en dejskraber og skrab kanterne godt, så der ikke sidder noget æggesnaps fast i kanterne som ikke bliver rørt med i ismassen.

Hæld din iscreme i ismaskinen og tænd 🙂

Din is er klar efter cirka 60 minutter.

Velbekomme 🙂

En flamingo skål med dejlig cremet lakridsis, set tæt på. I baggrunden står der en dåse med lakridspulver i og så ligger der en hørklud bagved som der står fire små skåle til at komme isen i og med skeer i.
Det samme billede som det forrige, bare set oppefra.

Prøv også Mangoisen opskriften finder du Her

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *