Fjerkræ,  Måltidssalater,  Opskrifter

Asiatisk inspireret måltidssalat med andebryst

image_print

Vil du gerne fejre Mortensaften og have and på menuen, men syntes ikke at tiden er til den helt store menu med and, og hvad dertil hører, så skulle du prøve denne Asiatiske inspireret måltidssalat med andebryst. Asiatisk inspireret måltidssalat med andebryst, er en måltidssalat med masse af lækre grønsager, glasnudler, ristede kokosflager og stegt andebryst. Til retten serverer jeg Peanutbutter dip, som smager helt fantastisk sammen med de øvrige ingredienser.

Selvfølgelig kan denne måltidssalat også spises andre dage end lige Mortensaften 😉

Det er en dejlig nem ret til en travl hverdag.

Velbekomme 🙂

4 personer
  • 2-3 andebryst ( afhængig af størrelsen)
  • 400 gram rødkål
  • 2 store gulerødder
  • ½ agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 æbler
  • 100 gram risnudler
  • kokosflager eller kokoschips
  • frisk persille

Tilbehør

Peanutbutter dip

Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.

Rids tern i fedtet på andebrysterne. Undgå at snitte ned i kødet.

Varm en pande op med en klat smør eller margarine og kom andebrysterne på den varme pande med fedtsiden nedad først.

Steg andebrysterne godt på hver side, krydder med salt og peber og kom dem i ovnen i cirka 25 minutter. Hvis du ønsker et rosa stegt andebryst skal du ramme en kernetemperatur på 62 grader. Hvis det skal være gennemstegt skal kernetemperaturen være på 75 grader.

Lad andebrysterne hvile i cirka 10 minutter inden at du skære i dem, for at bevare saften inde i brysterne.

Kog risnudlerne efter anvisningen på posen og skyl dem derefter i kold vand.

Snit rødkålen fint.

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave.

Skær agurken og peberfrugt i tynde stave.

Skær æblerne i tynde stave.

Bland risnudler med gulerødder, agurk, æbler og peberfrugt.

Skyl den snittet rødkål godt så den ikke farver for meget.

Kom rødkålen i bunden af fadet og fordel blandingen af grønsager og risnudler ovenpå.

Skær andebrysterne i tynde skiver og anret dem oven på grønsagerne.

Rist kokosflagerne på en tør pande.

Hak lidt frisk persille og fordel det sammen med kokosflagerne udover retten.

Server din asiatisk inspireret måltidssalat med andebryst med en Peanutbutter dip

Asiatisk inspireret måltidssalat med andebryst set oppefra med en stribet serviet ved siden af, hvor der ligger to sæt spisepinde og en skål med peanutbutter dip. Til den anden side står der to kinesiske kopper som er sorte med guld skrift på.
Asiatisk inspireret måltidssalat med andebryst set vandret ind med en stribet serviet ved siden af, hvor der ligger to sæt spisepinde og en skål med peanutbutter dip. Til den anden side står der to kinesiske kopper som er sorte med guld skrift på
Her ser man halvdelen af fadet med den Asiatisk inspireret måltidssalat med andebryst på, med en stribet serviet ved siden af, hvor der ligger to sæt spisepinde og en skål med peanutbutter dip. Til den anden side står der to kinesiske kopper som er sorte med guld skrift på

Måske du også kunne være interesseret i Thaisuppe opskriften finder du her

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *