Desserter,  Opskrifter

Mint chokoladeis

image_print

Er du vild med chokoladeis og mint chokolade som after eight, så vil du elske denne mint chokoladeis som netop er en is med mørk chokolade og mint chokolade i.

Jeg har lavet min mint chokoladeis på en ismaskine men den kan også laves uden ismaskine, det kræver bare at du ofte rører i isen under nedfrysningen. Dette gør man for at isen ikke krystalliserer og for at den ikke laver bundfald.

Jeg har brugt skummetmælk i min opskrift, men er du mere til letmælk eller sødmælk, så et det bare det du bruger. Jo federe mælk, jo federe bliver isen. Ikke at det er en dårlig ting i, det er hvad man er mest til. Jeg elsker is og kan spise meget af det, så jeg har det godt med at bruge skummetmælk 😉

Jeg har brugt mint chokolade knapper som smager ligesom after eight. Du kan se på billedet, dem som jeg har brugt. Begge slags kan bruges 😊

Rigtig god fornøjelse og velbekomme 😊

Cirka 700 ml
  • 6 æggeblommer
  • 125 gram sukker
  • 2 dl skummetmælk
  • 3 dl piskefløde
  • 150 gram after eight eller lignende
  • 75 gram mørk chokolade

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.

Kom mælk, fløde, after eight og den mørke chokolade i en gryde og varm det op til 82 grader.

Kom æggesnapsen i den varme fløde og varm det op til de 82 grader igen. Massen må endelig ikke blive varmere end de 82 grader.

Lad ismassen køle lidt ned inden at du kommer den i ismaskinen. Kør din mint chokoladeis is i ismaskinen i cirka 1 time.

Hvis du ikke bruger ismaskine er det vigtigt at du røre jævnligt i isen under nedfrysningen i fryseren.

Mint chokoladeis i en høj glasskål med en guldske i. Der ligger mint chokoladeknapper ved siden af glasset med is i. Det er de samme mint chokoladeknapper som der er i isen.

Måske du også kunne være interesseret i Pavlova med hjemmelavet vaniljeis og friske bær

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *