Pæretærte med marcipan
Det er lige nu sæson for pære og derfor skal du da lige have en opskrift på en pæretærte med marcipan. Det at der er marcipan i denne pæretærte, gør den lige en tand lækre, for hvem syntes ikke at marcipan er lækkert i kager?
Jeg har brugt friske pære i min tærte men du kan også sagtens bruge pære på dåse, det gør ikke tærten dårligere 😊
Min tærte er lavet i en aflang tærteform, men har du ikke sådan en, laver du den bare i en rund.
Rigtig god fornøjelse 🙂
Én tærte
Mørdej
- 150 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- 100 gram smør
- 1 æg
Mazarinfyld
- 100 gram smør
- 100 gram sukker
- 2 æg
- 100 gram marcipan
- 75 gram hvedemel
- 2 modne og saftige pære eller pære på dåse.
- 25 gram mandler
Mørdej
Kom hvedemel og sukker i en skål.
Skær smør i mindre stykker og rør det sammen.
Sammel mørdejen med ægget.
Kom dejen i køleskabet imens du laver mazarinfyldet.
Mazarinfyld
Rør smør og sukker godt sammen.
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og rør den med i den rørte smørmasse.
Tilsæt hvedemel og sammel det hele med æggene.
Hvis du bruger friske pære, fjern da kernehuset og skær pærerne i skiver. Skræl kun pærerne hvis skrællen er grim.
Rul mørdejen ud i cirka 3 mm tykkelse og kom det i en smurt tærteform. Brug overskydende dej til at lave et gitter til sidst.
Kom mazarinfyldet ned i tærten og smør den ud til kanterne.
Stik pæreskiverne ned i mazarinfyldet.
Rul den overskydende mørdej ud og lav nogle strimler som du laver et gitter med ovenpå tærten.
Hak mandlerne mellemfint og drys dem ovenpå tærten.
Bag tærten i midten af ovnen ved 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn i cirka 25-30 minutter til pæretærte har en flot gylden farve.
Server cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til din pæretærte.
Måske du også kunne være interesseret i Squashmuffins med kanelglasur