Desserter,  Kager,  Opskrifter

Pæretærte med marcipan

image_print

Det er lige nu sæson for pære og derfor skal du da lige have en opskrift på en pæretærte med marcipan. Det at der er marcipan i denne pæretærte, gør den lige en tand lækre, for hvem syntes ikke at marcipan er lækkert i kager?

Jeg har brugt friske pære i min tærte men du kan også sagtens bruge pære på dåse, det gør ikke tærten dårligere 😊

Min tærte er lavet i en aflang tærteform, men har du ikke sådan en, laver du den bare i en rund.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Én tærte
Mørdej
  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 1 æg
Mazarinfyld
  • 100 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 2 æg
  • 100 gram marcipan
  • 75 gram hvedemel
  • 2 modne og saftige pære eller pære på dåse.
  • 25 gram mandler
Mørdej

Kom hvedemel og sukker i en skål.
Skær smør i mindre stykker og rør det sammen.

Sammel mørdejen med ægget.

Kom dejen i køleskabet imens du laver mazarinfyldet.

Mazarinfyld

Rør smør og sukker godt sammen.

Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og rør den med i den rørte smørmasse.

Tilsæt hvedemel og sammel det hele med æggene.

Hvis du bruger friske pære, fjern da kernehuset og skær pærerne i skiver. Skræl kun pærerne hvis skrællen er grim.

Rul mørdejen ud i cirka 3 mm tykkelse og kom det i en smurt tærteform. Brug overskydende dej til at lave et gitter til sidst.

Kom mazarinfyldet ned i tærten og smør den ud til kanterne.

Stik pæreskiverne ned i mazarinfyldet.

Rul den overskydende mørdej ud og lav nogle strimler som du laver et gitter med ovenpå tærten.

Hak mandlerne mellemfint og drys dem ovenpå tærten.

Bag tærten i midten af ovnen ved 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn i cirka 25-30 minutter til pæretærte har en flot gylden farve.

Server cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til din pæretærte.

Måske du også kunne være interesseret i Squashmuffins med kanelglasur

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *