Fisk & Skaldyr,  Opskrifter

Fish and chips

image_print

Fish and chips, det kan man næsten ikke gå galt i byen med at servere, det kan de fleste vist lide. Retten er en fastfood ret som stammer fra England.
Fish and chips laves oftest af torskefilet og jeg har været så heldig at min nabo indimellem fisker på det gule rev, hvor han blandt andet fanger torsk, som jeg har været så heldig at få noget af. Det er så lækkert med frisk fanget fisk.
Noget af det torsk jeg har fået blev til denne ret fish and chips.

Det er en ret der egentlig er rigtig nem at lave. Man laver denne tykke dej som hedder tempuradej som består af bare 4 ingredienser som mam dypper sine torskestykker i, hvorefter man steger dem i friture eller olie.

Denne dag hvor vi fik fish and chips lavede jeg Ovnstegte pommes frites til, men man kan også lave de mere “rigtige” Hjemmelavet pommes frites som tager lidt længere tid at lave men som er vanvittig lækre.

Har du endnu ikke lavet dine egne fish and chips så kan jeg klart anbefale at du prøver det. Det er SÅ lækkert 😋

4 personer
  • 500 gram torskefilet
  • 150 gram hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 øl (330 ml)

Skær torskefileten i stykker på ca 3 x 6 cm

Tempuradej

Bland hvedemel, salt og bagepulver og pisk øllet i. Pisk til der ikke er nogle klumper i dejen.

Varm en gryde eller friture op.

Olien i frituren skal have en temperatur på ca. 170 grader.

I en gryde skal olien være så varm at den begynder at syde omkring et træ grillspyd.

Vend dine torskefilet stykker i tempuradejen og kom dem over i olien og lad dem stege til de har en flot gylden farve. Det tager 3-4 minutter.

Server din panerede fish med chips. Enten med Hjemmelavet pommes frites eller Ovnstegte pommes frites

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *