Ovnstegte pommes frites
Hvis du gerne vil have en lidt sundere udgave at pommes frites så har du her mit bud på det. Når man vil lave sine egne pommes frites skal man bruge bagekartofler, da de har den rette fasthed som en rigtig pommes frites. Det der er vigtigt når man selv vil lave pommes frites er, at man udvander kartoflerne for stivelse, så får man det bedste resultat 🙂
4 personer
- 6 bagekartofler
- 2 spsk smagsneutralolie
- 1 spsk tørret timian
- 2 tsk groft salt
Skær bagekartoflerne i pommes frites stave. Det er vigtigt at de alle har nogenlunde samme tykkelse så de bliver færdige på samme tid. Kom derefter alle stavene i en skål og dæk dem med kold vand og lad dem stå og trække i min. 30 minutter.
Hæld vandet fra kartoflerne og dup dem tørre med et viskestykke.
Kom stavene i en frysepose sammen med olie, salt og timian og ælt nu kartoflerne godt så olie og krydderier bliver godt fordelt.
Spred kartoffelstavene ud på en bageplade med bagepapir og sørg for at de ligger ved siden af hinanden og ikke oven på hinanden.
Kom pommes fritesene ind i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca 30 minutter til de er gyldne og møre