Salat med laks og rejer
Salat med friske grønsager, frugt, laks og rejer. Denne salat lavede jeg en dag vi skulle have gæster, hvor vi skulle have buffet. Når man skal have mange gæster, syntes jeg altid det er rart med disse færdige fade, da det er nemmere at stå med og så har man mere tid til gæsterne. Hvis man ikke har så mange gæster kan denne ret også sagtens anrettes på tallerkner og se rigtig fin ud. Det vil også være en ret som vi vil få til aftensmad, da vi er rigtig glad for salater med fisk i til aften. Som aftensmad ville denne opskrift svarer til ca 2 personer 🙂
4 personer til forret
1/2 bakke babymix
1/2 bakke ærteskud
50 gram radiser
1/2 bundt grønne asparges
1/2 mango
75 gram rejer i lage
75 gram røget laks
75 gram fersk laks
Steg den ferske laks i ovnen ved 180 grader varmluft til den har en kerne temperatur på 50 grader, ca 8-10 minutter. (Hvis laksen har en kernetemperatur på 50 grader er den stadig saftig) Lad derefter laksen køle ned. Når laksen er kølet ned, plukker du den lige så let i nogle stykker
Skær den røget laks i strimler
Dræn rejerne.
Nip enderne af de grønne asparges og kog dem i saltet vand i 1 minut, skær dem derefter i skrå skiver på ca. 1 cm
Skær radiserne i tynde skiver
Skær mangoen i små tern.
Kom babymixen på et fad eller tallerkner. Fordel asparges, radiser og mango ovenpå. Fordel derefter rejer, den røget laks og den plukket stegte laks på salaten og bland dernæst hele blandingen med en let hånd. Til sidst pynter du med ærteskudene.
Server fiskesalaten med en dilddressing, lavet på cremefraiche og et stykke flutes