Opskrifter,  Vegansk & Vegetar

Kartoffelporresuppe

image_print

Kartoffelporresuppe er vanvittigt lækkert. En dejlig suppe til efterår og vintermånederne.

Til denne kartoffelporresuppe har jeg som topping kogt grønne linser og ristet nogle solsikkekerner og til sidst pyntet med lidt chiakarse. Jeg kogte grønne linser til topping for at få tilført retten noget protein.

Linser er et godt alternativ til det protein man får fra kød og de smager godt, de har en lidt krydret smag som jeg personligt godt kan lide.

Som tilbehør fik vi flutes, her brugte jeg naturbolle dejen og formede den til lange flûtes.

Denne suppe er god til aftensmad men kan også sagtens bruges som en forret 🙂

4 personer

300 gram porre

500 gram kartofler

1 spsk olie

8 dl grønsagsbouillon

1 tsk tørret timian

1 dl madlavningsfløde 15%

salt

Topping:

2 dl grønne linser

2 dl solsikkekerner

Chiakarse til pynt

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Skær porrerne i tynde ringe og skyl dem godt.

Kom olien i en gryde og varm den godt op, tilsæt porrer og kartofler og brun det af til det tager farve.

Tilsæt derefter den tørret timian og bouillonvand og lad det koge til kartoflerne er kogte.

Blend derefter suppen og smag til med salt.

Rund til sidst suppen af med fløden.

Topping:

Skyl de grønne linser godt i kold vand til vandet er helt klart og kog linserne i ca. 15 min, til de er møre.

Kom solsikkerne på en varm tør pande og rist dem til de bliver lysebrune.

kartoffelporresuppe med ristede solsikkekerner og grønne linser

En anden suppe du måske kunne være interesseret i er Kyllingesuppe med ris

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *