
Kartoffelporresuppe
Kartoffelporresuppe er vanvittigt lækkert. En dejlig suppe til efterår og vintermånederne.
Til denne kartoffelporresuppe har jeg som topping kogt grønne linser og ristet nogle solsikkekerner og til sidst pyntet med lidt chiakarse. Jeg kogte grønne linser til topping for at få tilført retten noget protein.
Linser er et godt alternativ til det protein man får fra kød og de smager godt, de har en lidt krydret smag som jeg personligt godt kan lide.
Som tilbehør fik vi flutes, her brugte jeg naturbolle dejen og formede den til lange flûtes.
Denne suppe er god til aftensmad men kan også sagtens bruges som en forret 🙂
4 personer
300 gram porre
500 gram kartofler
1 spsk olie
8 dl grønsagsbouillon
1 tsk tørret timian
1 dl madlavningsfløde 15%
salt
Topping:
2 dl grønne linser
2 dl solsikkekerner
Chiakarse til pynt
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Skær porrerne i tynde ringe og skyl dem godt.
Kom olien i en gryde og varm den godt op, tilsæt porrer og kartofler og brun det af til det tager farve.
Tilsæt derefter den tørret timian og bouillonvand og lad det koge til kartoflerne er kogte.
Blend derefter suppen og smag til med salt.
Rund til sidst suppen af med fløden.
Topping:
Skyl de grønne linser godt i kold vand til vandet er helt klart og kog linserne i ca. 15 min, til de er møre.
Kom solsikkerne på en varm tør pande og rist dem til de bliver lysebrune.

En anden suppe du måske kunne være interesseret i er Kyllingesuppe med ris

Hjemmelavede trøfler
Du vil muligvis også synes om

Borddekoration til juleaften
december 23, 2020
Butterdejsskål med rejesalat
december 30, 2019