Desserter,  Opskrifter

Pavlova med hjemmelavet vaniljeis og friske bær

image_print

Pavlova med hjemmelavet vaniljeis og friske bær er en virkelig lækker sommerdessert. I denne opskrift har jeg lavet den med vaniljeis, men den bliver også ofte set serveret med flødeskum og friske bær. Jeg lavede is til denne gang fordi jeg skulle bruge æggehvider til pavlovaen og var derfor ked af bare at skulle smide æggeblommen i skraldespanden så derfor lavede jeg den med vaniljeis.

Så er der nok nogle der vil tænke må man godt bruge rå æggeblomme i is? Det er sådan at salmonella i æg næsten er udryddet i danske æg, det eneste man stadig anbefaler er ikke at servere rå æggeblomme til syge, gamle og små børn. Da jeg skulle servere den for sunde og raske mennesker valgte jeg her at bruge rå blomme til min is. Hvis du ikke er glad for den rå æggeblomme bruger du selvfølgelig bare pasteuriseret.

Pavlovaen kan sagtens laves dagen før og pakkes godt ind til dagen efter, hvor den serveres med vaniljeis og bær 🙂

Pavlova:

  • 3 æggehvider
  • 150 gram sukker

Vaniljeis:

  • 3 æggeblommer
  • 90 gram dukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 3 dl piskefløde

Jordbær, blåbær og hindbær

Pavlova:

Pisk æggehviderne stive, så du kan vende skålen på hovedet uden at det glider i skålen. Tilsæt derefter sukkeret lidt af gangen. Når alt sukkeret er kommet i piskes det i yderligere 2-3 minutter

Kom bagepapir på en bageplade og kom marengsen på og fordel den i en cirkel på størrelse med en spisetallerken

Bag den i en forvarmet ovn ved 100 grader i 1½ time hvorefter du slukker for ovnen og lader den stå inde i ovnen imens ovnen køler ned ( når pavlovaen er hård i bunden er den klar til at du slukker for ovnen)

Vaniljeis:

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en hvid æggesnaps

Pisk piskefløden til en let pisket flødeskum og vend den i æggesnapsen

Beklæd en franskbrødsform med vita wrap og hæld ismassen i og kom formen i fryseren i minimum 5-6 timer

Kom Pavlovaen på et fad og skær skiver af den frosne is og anret dem på pavlovaen og pynt til sidst hele herligheden med jordbær, hindbær og blåbær

Pavlova med hjemmelavet vaniljeis og friske bær
Pavlova med hjemmelavet vaniljeis og friske bær

Måske du også kunne være interesseret i at prøve Nøddebunde med chantillycreme, hindbær og nougat. Opkriften finder du Her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *