Pølsebrød
Der er nu ikke noget bedre end hjemmelavede pølsebrød og denne opskrift giver bare de bedste pølsebrød man kan tænke sig 🙂
Der er mere mad i hjemmelavede pølsebrød end i dem du køber. Her er det den helt plain udgave, hvor der kun er hvedemel i og ingen fuldkornsprodukter, men vil du gerne at de bliver grove, kan du altid erstatte ca 1/3 af hvedemelet med groft mel, som for eksempel grahamsmel.
14 pølsebrød
- 4 ½ mælk, 32 grader, lillefinger lunt
- 50 gram gær
- 75 gram margarine
- 1 ½ tsk salt
- 1 ½ tsk sukker
- 600 gram hvedemel
Smuldre margarinen i hvedemelet og tilsæt sukker og salt
Rør gæren ud i mælken og kom den ned i melet og ælt det sammen
Ælt dejen godt sammen i ca 5-8 minutter og lad den hæve under et klæde i 20 minutter
Del dejen i 14 klumper og rul nogle aflange brød på ca 10 cm og kom dem på en bageplade. Kom et klæde over og lad pølsebrødene hæve i 20 minutter
Bages ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter