Grillede kartofler og grønsager
Nu hvor det er grill sæson er det oplagt at grille sine kartofler og grønsager. Jeg har en wok som jeg kan sætte ned i vores grill, men du kan også sagtens komme det i en bradepande og ind i grillen. Eller hvis du ikke er til at grille, kan du stege det hele i en wok eller i en bradepande i ovnen. Så er du til det ene eller det andet er der en løsning. Super lækkert tilbehør til alt slags kød eller fisk. Det er vigtigt når man vil stege nogle forskellige grønsager sammen at man sørger for at de har samme størrelse så de også bliver færdig på samme tid. Hvis man har en grønsag der kræver lang stege tid, skal man enten skære den i små stykker i forhold til de andre eller også steger man den lidt for sig selv inden de andre grønsager kommer på 🙂
4 personer
- 800 gram nye små kartofler
- 1 bdt friske grønne asparges
- 2 snack peber
- 1 bdt forårsløg
- 250 gram champignon
- 1 squash
- 1/2 bakke cherrytomater, ca 125 gram
Kog de nye kartofler til de er møre og behold skrællen på
Del de grønne asparges i 3-4 stykker
Snit forårsløgene i 1 cm stykker
Rens og skær champignonene i kvarte
Skær snackpeberne i pænt store stykker
Skær squashen på langs og lav derefter nogle skiver der er ca 1 cm brede, så du får nogle halve skiver.
Varm noget olie i panden og kom kartoflerne på og steg dem til de er pænt stegt og tag dem af panden. Kom nu de andre grønsager på undtagen cherrytomaterne og steg det hele godt så det får en stegeskorpe. Når grønsagerne er ved at være færdigstegte, kommes kartoflerne og cherrytomaterne på og steger i et par minutter mere.
Hele herligheden kommes over på et fad og er nu klar til at blive serveret