Desserter,  Opskrifter

Mandarinsorbet

image_print

Her har du opskriften på mandarinsorbet, men du kan også sagtens bruge klementiner eller appelsiner i stedet. Jeg lavede netop denne mandarinsorbet fordi at jeg havde fået fat i alt for mange madariner. Jeg vidste at de ikke ville blive spist så hvorfor ikke få dem brugt i stedet for at smide dem ud. Is og sorbet er jo blandt mine favoritter så hvorfor ikke lave en sorbet ud af dem.

Jeg siger dig at det smager himmelsk.

Sorbet er ret nemt at lave og så er det jo samtidig en is som ikke er så fed som flødeis og det er jo ret godt engang imellem.

Jeg har lavet min sorbet på ismaskine, men har du ikke en ismaskine kan det lade sig gøre at lave i fryseren, det kræver bare lidt mere tid og at du er noget mere over den. Jeg forklare i opskriften hvordan du laver den hvis ikke du bruger en ismaskine.

Rigtig god fornøjelse og jeg håber du syntes at den er lige så himmelsk som jeg 🙂

1 liter
  • ½ liter mandarin, klementin eller appelsinsaftsaft
  • 125 gram sukker
  • 25 gram glukosesirup
  • 2 spsk limesaft

Kom sukker og glukosesirup i en gryde sammen med 1 dl saft og varm det stille op til sukkeret er smeltet.

Tag gryden af varmen og hæld resten af saften og limesaften i og rør det hele sammen.

Kom det i din ismaskine og tænd.

Har du ingen ismaskine, kom da den bøtte som du vil have sorbeten i, i fryserne og lad den blive helt iskold.

Kom den færdige saft i beholderen og sørg nu for at røre i massen med jævne mellemrum til den er frossen så meget at du ikke længere kan røre i den og lad den derefter fryse helt.

Måske du også kunne være interesseret i Frozen yoghurt med jordbær og chokoladestykker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *