Pica del gallo
Pica del gallo stammer fra det mexikanske køkken. Det er en slags tomatsalsa med modne tomater, rødløg, hvidløg, chili og koriander.
En super lækker salsa til at servere som tilbehør til et stykke kød, til en taco aften med nachos og wraps, til at komme i sandwich eller pita eller på en bruchetta til en lækker snack eller som en forret. Der er næsten ikke det som denne salsa ikke kan bruges til. Og det smager helt fantastisk 🙂
Lige nu bugner vores drivhus af de sidste solmodne tomater, så det er med at få lavet nogle salater med tomater eller retter med tomater i, så de ikke bare går til spilde 🙂
Pica del gallo
- 4 tomater
- 1 stor rødløg
- 1 fed hvidløg
- ½-1 grøn chili afhængig af hvor stærk du vil have den
- 1 håndfuld koriander
- Saften fra 1 lime
- 2 spsk Olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Skær tomater og rødløg i små tern
Fjern kernerne i chilien og skær den i bitte små tern
Hak korianderen fint
Bland tomater, rødløg, chili og koriander i en skål og riv hvidløget i og vend det hele sammen med olivenolie
Smag din pica del gallo til med salt, limesaft og friskkværnet peber
Er du vild med mexikansk mad så prøv også den lækre Chunky guacamole. Opskriften finder du her