Semidried tomater
Nu hvor butikkerne og drivhusene bugner af tomater og man ikke kan følge med, med at få dem spist så er det bare med at lave nogle semidried tomater. De er gode at komme i salaten, men også gode i pastaretter, sammenkogte retter eller i bagværk. Jeg havde en rest af små tomater på stilk og cherrytomater. Dem på stilk skar jeg i både og cherrytomaterne halverede jeg, da det er vigtigt at tomaterne har samme størrelse, så de skal have lige lang tid i ovnen. Når tomaterne er færdige kan de spises som de er, men de kan også kommes i et glas, hvor du dækker dem med olivenolie og så i køleskabet og så kan de holde i en lille uges tid 🙂
- 250 gram cherrytomater
- 1 tsk tørret timian
- salt
- ca 1 tsk sukker
Halvere tomaterne og bred dem ud på en bageplade. Drys tomaterne med lidt salt, sukker og timian.
Kom tomaterne i en forvarmet ovn på 95 grader i 3-3,5 time.