Polenta fritter
En rigtig lækker erstatning for den traditionelle pommes frites som er lavet af kartofler. Opskriften på lækre sprøde polenta fritter får du her 🙂
4 personer
- 1 liter vand
- 300 gram majsgryn
- 1 knivspids salt
Kog vandet op i en gryde og tilsæt majsgrynene og saltet og kog grøden op i et par minutter, rør godt i det.
Kom grøden over i en beholder og stil den på køl.
Når grøden er helt kold, bliver den helt stiv og gummiagtig. Skær grøden ud i pommes frites stave. Det er vigtigt at du skære fritterne ud i lige tykke stave, så de er færdig på samme tid.
Læg dem nu side om side på en bageplade med bagepapir og pensel dem med olie. Kom dem i en forvarmet ovn på 225 grader varmluft i ca 30 minutter.
Polenta fritterne har en sprød overflade når de er færdige.
Tag fritterne ud af ovnen, drys dem med salt og de er klar til at spise som tilbehør til din mad eller bare til at sidde og smovse med en god chili mayonaise til.