Desserter,  Opskrifter

Påskefuglereder med citronmousse

Reklame
image_print

Står du og skal bruge en lækker dessert til påsken, så har du her opskriften på de lækreste påskefuglereder med citronmousse. Påskefuglereder med citronmousse består af en marengs fuglerede, som er fyldt med citronmousse som er omringet af flødeskum og til sidst pyntet med dragèe æg og orangegrene. Desserten ligner meget en fuglerede og når den bliver pyntet med æg og orangegrene, så er billedet fuldendt 😉

Fuglerederne kan du sagtens bage i forvejen og opbevare i en luft tæt beholder i flere dage. Citronmoussen kan du lave 4 timer i forvejen eller dagen før og opbevare i en sprøjtepose, så det er klar til at blive sprøjtet i rederne når de skal serveres. Det at lave desserterne klar til at blive serveret tager ingen tid, når bare du har moussen, fuglerederne og flødeskummet klar.

Rigtig god påske 🙂

8 fuglereder
  • 3 æggehvider
  • 150 gram sukker
  • ½ tsk eddike
Mousse
  • 4 æggeblommer. Brug eventuelt pasteuriseret blommer.
  • 3 æggehvider. Brug eventuelt pasteuriseret hvider.
  • 75 gram sukker
  • ½ dl citronsaft, ca saften af 3/4 citron
  • 1 tsk fintrevet citronskal
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 3 blade husblas
  • 2 dl piskefløde som piskes til flødeskum til pynt
  • dragèe æg
  • orangegrene
Fuglereder

Pisk æggehviderne helt stive, til du kan vende skålen på hovedet uden at de glider ud af skålen.

Pisk sukkeret i æggehviderne og pisk det i et par minutter til du har en sej masse.

Pisk eddiken med i marengsen.

Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Tegn 8 cirkler på en diameter på 8 cm på et stykke bagepapir. Vend bagepapiret om, så blyantstregen eller kuglepennen vender ned mod bagepladen.

Sprøjt nu en cirkel i form af en spiral indefra midten og ud til cirklens streg. Når du når ud til stregen sprøjter du en ekstra cirkel oven på den yderste cirkel så du får en forhøjning så det ligner en rede. ( se billedet nedfor)

Kom bagepladen i ovnen ved 100 grader i 1 ½ time. Sluk for ovnen og lad fuglerederne stå ovnen mens den køler ned. Lad fuglerederne køle helt ned og kom dem i en lufttæt beholder til du skal bruge dem.

Citronmousse

Kom husblassen i blød i kold vand i 5 minutter.

Riv skallen af en usprøjtet citron, så du har en teskefuld og pres saften ud af citronen.

Pisk æggehviderne stive.

Pisk fløden til flødeskum.

Pisk æggeblommer og sukker til en hvid og luftig æggesnaps og tilsæt den fintrevet citronskal.

Tag husblassen op ad vandet og kom det over i en gryde sammen med citronsaften og varm det op til husblassen er smeltet. Det går meget hurtigt.

Når husblassen er lillefinger lun, røres den i æggesnapsen i en tynd stråle.

Vend derefter flødeskummet i.

Til sidst vendes de piskede æggehvider i.

Kom citronmoussen i en sprøjtepose med stjernetyl og kom den i køleskabet i minimum 4 timer.

Anretning :

Kom flødeskummet i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt en kant af flødeskum ovenpå den yderste høje kant på fuglereden.

Sprøjt citronmousse i midten af fuglereden.

Pynt fuglerederne med dragèe æg og orangegrene og dine fuglereder er klar til at blive serveret

Velbekomme:-)

Påskefuglereder med citronmousse
Påskefuglereder med citronmousse
De udsprøjtede fuglereder

Måske du kunne være interesseret i opskriften på en god tunmousse til påskefrokostbordet. Så finder du opskriften her

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *