Lam,  Opskrifter

Krydret Lammefilet med perlespeltsalat

image_print

I denne opskrift på Krydret lammefilet med perlespeltsalat forekommer der reklame for Welsh Lamb and Beef. Welsh Lamb and beef har det mest fantastiske lammekød som er super lækkert og mørt. Du kan købe Welsh lambs lammekød hos Nemlig.com. Påsken er lige om hjørnet og Krydret lammefilet med perlespeltsalat er er en helt ideel ret til påskebordet.

Lam er noget som hører påsken til og vi får det altid til påske, men vi ynder nu at spise det hele året rundt, da vi er helt vilde med lammekød herhjemme.

Lammefileterne er krydret med mynte, citron, rosmarin og hvidløg som alt passer perfekt til lam. Perlespeltsalaten er også tilsat både mynte og citron men også andre lækre grønsager som asparges, cherrytomater, syltede rødløg og persille. De tørrede abrikoser giver en helt fantastisk sød smag til salaten og de saltede mandler topper salaten med lidt sprødt knas, MUMS 🙂

4 personer
Krydrede lammefilet
  • 3 lammefilet, ca 750 gram lammefilet
  • 25 blade mynte
  • 1½ tsk tørret rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • skallen af èn usprøjtet citron
  • salt og peber
Perlespeltsalat
  • 3 dl perlespelt
  • 50 gram salat
  • 2 hjertesalat
  • 10 cherrytomater
  • 1 bundt friske asparges
  • 100 gram tørrede abrikoser
  • 2 store spiseskefulde Syltede rødløg
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 50 gram Saltede mandler
Dressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk flydende honning
  • saften fra 1 citron
  • salt og peber
Krydrede lammefilet

Riv skallen af citronen og hvidløget på den fine side af rivejernet.

Hak mynten fint.

Bland citronskal, hvidløg, rosmarin, salt og peber godt i en skål.

Kom en spiseske smør og en spiseske olie på en pande og varme det op.

Rids tern i fedtet på lammefileterne og start med at steg dem på fedtsiden. Når fedtet er godt stegt vendes de om og steger på den anden side i et par minutter.

Lad lammefileterne blive på panden, hvis din pande kan tåle at komme i ovnen ellers kommes de over i et ildfast fad. Krydder lammefileterne med blandingen af citronskal, rosmarin, hvidløg, salt og peber. Tryk krydderiblandingen så godt du kan ned i fedtet.

Kom lammefileterne ind i en forvarmet ovn ved 200 grader over og undervarme i ca 10 minutter eller til de har en kernetemperatur på 55-58 grader. ( rosastegt ) Tag lammefileterne ud af ovnen og lad dem hvile i 10-15 minutter.

Skær lammefileterne ud i tynde skiver og servere dem med perlebygsalaten

Dressing

Pisk olivenolie, honning og citron saft sammen og smag det til med salt og peber.

Perlespeltsalat

Kog perlespelten efter anvisningen på pakken og skyl dem derefter i koldt vand.

Kom vand i en gryde med lidt salt i og kog det op. Kom de grønne asparges i det kogende vand i ½ minut og tag dem derefter op ad vandet og skyl dem godt i koldt vand. Halver aspargesene.

Skær cherrytomaterne i kvarte.

Snit hjertesalaten fint.

Skyl salatmixen for jord.

Skær abrikoserne i tynde strimler.

Hak mynte og persille fint.

Bland det hele sammen med dressingen i en skål eller på et fad.

Hak de saltede mandler groft og drys dem ud over salaten.

Velbekomme 🙂

Andre lammeretter du måske kunne være interesseret i kunne være Lammekrone eller Lammekrone med mynte og lime

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *