Fedtfattige retter,  Lam,  Opskrifter

Lammekrone med mynte og lime

image_print

Denne opskrift på Lammekrone med mynte og lime indeholder reklame for Welshlamb and beef

Denne lammekrone med mynte og lime, er lige før at du kan kalde en mojitto lammekrone, da den har smagene som en mojitto og jeg må sige at lam og mojitto går rigtig godt i spænd :-).

Lammekrone er bare lækkert. Der er rigtig meget lækkert og reelt kød på en lammekrone. Den skal ikke steges særligt længe, først steger jeg den på skindsiden på en pande, derefter kommer den i ovnen til det har en kernetemperatur på 55 grader, hvorefter den får lov at hvile, så får det den helt rigtige rosa farve, ikke for rødt og ikke for tørt 🙂

Jeg personligt elsker lam og bliver derfor så ked af at høre når folk siger at det smager forfærdeligt af uld, da det oftest er fordi at man har fået et stykke lam med alt for meget fedt på, eller fordi det er blevet stegt forkert. Så jeg håber at folk som ikke bryder sig om lam alligevel giver sig selv den fantastiske mulighed at prøve denne opskrift og jeg kan garanterer at man ikke vil syntes at det smager af uld.

Men jeg tænker at siden at du er inde på denne opskrift er det fordi at du elsker lam ligesom jeg og jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse med denne opskrift 🙂

4 personer
  • 2 lammekroner
  • 2 spsk honning
  • 4 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • 2 håndfuld mynte ( ca et potte eller bundt)
  • saften fra 4 lime

Start med at ridse små firkanter i skindet og ned i fedtet på lammekronerne

Bland honning med revet hvidløg og salt og peber

Varm en pande godt op og tilsæt en klat smør og steg lammekronerne på skindsiden til du har en flot brun og sprød skindside. Vend lammekronen om og fordel honningmarinaden på det stegte skind

Kom lammekronerne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 25 minutter, til lammet har en kernetemperatur på 55 grader

Tag dine lammekroner ud af ovnen og lad dem hvile i 10-15 minutter

Imens dit lam hviler, hak da mynten fint og pres limesaften ud af limen og bland det sammen

Skær lammekronerne ud, ned imellem hver ben og anret dem på et fad og fordel dernæst dine mynteblanding ud over kødet og det er klar til at blive serveret

Måske du også kunne være interesseret i Oksedeller med bulgursalat og agurkeraita

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *