Fjerkræ,  Opskrifter

Kyllingelår i flødeostesauce

Reklame
image_print

Denne opskrift på Kyllingelår i flødeostesauce indeholder reklame for De danske familiegårde

Kyllingelår i flødeostesauce er lavet med en ny udskæring af lår som De danske familiegårde har lanceret. Det er super lækkert, da det er overlåret som er blevet udbenet, hvilket vil sige at de er et “rent” stykke kød. Jeg personligt spiser altid lårstykkerne på kyllingen, da jeg er vild med det bløde og saftige kød som der er på lårstykket. Samtidig er der også skind på, som er nemt at stege sprødt, så alt i alt et virkelig lækkert stykke kød.

Jeg har her lavet det med champignon og en flødeostesauce, hvor der er babyspinat i. Det er ikke en opskrift man skal lave hvis man er på kur, da saucen indeholder nogle kalorier. Men en fantastisk ret, hvis der skal kræses lidt og også helt ideel til når du får gæster.

Vi fik stegte kartofler og honningstegte gulerødder til, hvilket var helt fantastisk 🙂

4 personer
  • 4 udbenet kyllingelår fra De danske familiegårde
  • 500 gram champignon
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 lille almindelig løg
  • 75 gram babyspinat
  • 200 gram flødeost neutral
  • 1 ½ dl piskefløde
  • salt og peber

Kom 1 spsk smør på en varm pande og kom de udbenede kyllingelår på, med skindsiden ned ad og steg til skindet er dejligt sprødt og gylden brunt. Vend kyllingestykkerne om og steg dem kort på kød siden. Kom dem derefter ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter til kødet har en kernetemperatur på 75 grader

Rens champignonerne og skær dem i halve eller kvarte afhængig af størrelsen og steg dem på panden, hvor du har stegt kyllingen. Snit forårsløgene fint og løgene i små tern og kom dem på panden sammen med champignonerne men først når champignonerne er blevet stegt og har fået farve. Steg nu til løgene er gennemsigtige. Tilsæt derefter flødeosten og piskefløden og varm det godt igennem.

Tilsæt babyspinaten og varm det med til det er klasket sammen. Smag saucen til med salt og peber

Kom saucen i en flad skål/ fad med kanter og halver kyllingelårene og placer dem oven på saucen

Server eventuelt med stegte kartofler og honningstegte gulerødder

Udbenet kyllingelår i flødeostesauce
Udbenet kyllingelår i flødeostesauce
Udbenet kyllingelår i flødeostesauce

Måske du også kunne være interesseret i Kyllingebryst i cremet sennepssauce

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *