Honningstegte gulerødder
Honningstegte gulerødder er et virkelig skønt tilbehør til mange retter. Vi fik det til Kyllingelår i flødeoste sauce, hvilket var såå lækkert.
Til mine honningstegte gulerødder har jeg brugt forskellig farvede gulerødder, da man kan få dem lige nu og jeg syntes at de er vildt dekorative. Men kan du ikke få de farvede kan du bare bruge de helt almindelige gulerødder.
Det at gulerødderne bliver glaseret i honning og smør giver en helt fantastisk smag til gulerødderne og der frisk krydderurter giver lige det sidste. Hvis du ikke kan få fat i frisk krydderurter eller ikke
- 1 kg forskellig farvede gulerødder. Almindelig kan også bruges
- 2 spsk smør
- 2 spsk flydende honing
- 1 dusk frisk timian (tørret kan også bruges)
- 1 dusk frisk rosmarin (tørret kan også bruges)
- salt og peber
- Frisk timian til pynt
Skræl, hvis nødvendigt gulerødderne og skær dem i stave. Ikke for tykke stave, da det så tager for lang tid at få møre
Kom smør på en pande. Når smørret er smeltet tilsæt da honning, rosmarin og timian og lad det varme godt igennem.
Tilsæt nu gulerødderne og vend dem godt i honningen og læg et låg på panden. Lad det stå og småsimre ved middelvarme til gulerodstavene er møre. Fjern låget og skru op for varmen og giv dem et hurtigt svirp.
Anret gulerødderne på et fad og kom noget frisk timian på som pynt
Måske du også kunne være interesseret i Smørstegte rosenkål med hasselnøddekerner