Nøddehorn
Hvem elsker ikke nøddehorn, det gør jeg ihvertfald 🙂
Nøddehorn er en symfoni af nogle af de mange lækre ingredienser der findes i kage køkkenet, marcipan, nødder og chokolade. Så bliver det da næsten ikke bedre.
Nøddehorn er ret nemme at lave og de er meget velegnet at fryse, de er faktisk rigtig glade for at komme en tur i fryseren, da det er som om at kransekage bare bliver bedre når det har været en tur i fryseren. Så bag endelig en stor portion.
Rigtig god fornøjelse med bagningen 🙂
12 nøddehorn
- 400 gram marcipan
- 75 gram flormelis
- 25 gram æggehvide
- 30 gram hasselnøddekerner
- 100 gram mørk chokolade
Rør marcipan, flormelis godt sammen.
Rør æggehviderne i marcipanmassen og rør til du har en glat masse.
Del marcipanmassen i 12 klumper og rul hver klump til en aflang pølse med en diameter på cirka 2 cm
Hak hasselnøddekernerne mellem fint og tryk den ene side af marcipan pølsen let ned i nødderne.
Placer marcipan pølsen på en bageplade på et stykke bagepapir og rund den lidt, så den bliver til et horn.
Gør det ved alle 12 marcipan klumper.
Bag nøddehornene i en forvarmet ovn ved 225 grader i cirka 15 minutter.
Lad hornene køle ned.
Smelt chokoladen over vandbad.
Dyp enderne af nøddehornene ned i chokoladen og læg dem tilbage på bagepapiret til chokoladen er størknet.
Så er det bare at lave en god kop kaffe eller te som du kan nyde sammen med et lækkert nøddehorn 🙂
Måske du også kunne være interesseret i Hindbærtærte med marengs