Opskrifter,  Supper

Blomkålssuppe

image_print

Selvom vinteren officielt er slut og foråret er i gang, så indbyder temperaturen stadig til suppe. En dejlig fyldig og cremet blomkålssuppe tager man aldrig fejl af. I min blomkålssuppe har jeg også kommet kartofler i, da jeg syntes at den bliver meget mere cremet og fyldig af det.

Blomkålssuppe er en dejlig forret men er også god som en hovedret og da der er kartofler i den giver det en dejlig mætheds fornemmelse.

Til min blomkålssuppe havde jeg noget daggammelt brød som jeg kom revet mozzarella på og et par dråber flydende oregano. Det kunne også sagtens være tørrede oregano og kom i ovnen. Du kan også toppe suppen med croutoner, ristede kerner eller stegte bacontern. Mulighederne er mange 🙂

4 personer
  • 400 gram blomkål
  • 200 gram kartofler
  • 1 løg
  • 1 dusk frisk timian
  • 7 dl vand
  • 2 hønse eller grønsagsbouillonterninger
  • ½ dl fløde
  • salt og peber
  • Saften fra ca. en citron

Skær blomkålen fri af grønne blade og skær det i mindre stykker.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

Pil løget og skær det i mindre stykker.

Kom blomkål, kartofler og løg i en gryde sammen med vand, bouillonterninger og timian og lad det småsimre i ca. 10 minutter eller til blomkål og kartofler er møre.

Fjern timian kvistene og blend suppen, så den bliver helt blank og glat.

Tilsæt fløden og smag suppen til med citronsaft, salt og peber.

Kog suppen helt igennem, så den er brandvarm.

Blomkålssuppe med ostebrød

En anden ret med blomkål du måske kunne være interesseret i kunne være Blomkålssteak med pesto og hasselnødder. Opskriften finder du her

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *