Græskarboller
Nu er det tiden hvor butikkerne bugner af hokkaidogræskar og så skal der selvfølgelig laves madretter og bagning med græskar i. Denne gang bliver det så til græskarboller.
Jeg så den anden dag en på instagram som lavede nogle boller med formen som et græskar. Det har jeg også prøvet at gøre ved et par stykker af mine. Jeg syntes det ser ret godt ud, men min tålmodighed var ikke til at lave det ved alle 14 boller. Måske din tålmodighed er større end min, så du giver dig i kast med at lave alle 14 boller som et græskar ? Det er en ret sjov måde at servere bollerne på. Det er ikke det at komme snoren på den rå bolle der tager tiden, det er det at tage snoren af igen. Idet at bollen bager, bliver snoren bagt lidt ind i bollen, så man skal fjerne snoren med lidt forsigtighed for ikke at ødelægge den flotte struktur. Jeg har sat et billede under opskriften hvor du kan se den bundne bolle 🙂
Lad os komme i gang med opskriften 🙂
14 græskarboller
- 200 gram fint revet hokkaidogræskar
- 3 dl mælk
- 0,25 dl olie
- 25 gram gær
- 1 spsk salt
- 1 spsk flydende olie
- 1 æg
- 1 tsk gurkemeje
- 100 gram grahamsmel
- 50 gram græskarkerner
- ca 700 gram hvedemel
Lun mælken til den er 32 grader (lillefingerlun) og rør gæren ud i
Vrid den revet græskar for overskydende væske og kom den i mælken sammen med æg, salt, honning og græskarkerner og rør det sammen
Tilsæt grahamsmel og hvedemelet lidt ad gangen og ælt det til du har en glat og smidig dej. Dejen skal være let klistret.
Lad den hæve overdækket i 45 minutter
Del dejen i 14 stykker og tril dem til boller og kom lidt græskarkerner oven på hver bolle, som trykkes let ned i bollen, så de ikke falder af under bagningen
Lad bollerne efterhæve overdækket i 20 minutter
Græskarbollerne bages ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter
Du finder andre lækre opskrifter på boller under bagning. Måske du også vil være interesseret i Gulerodsbrud. Opskriften finder du her