Lam,  Opskrifter

Lammekølle

image_print

Lammekød er noget af det kød jeg selv personligt er mest vild med og lammekølle er bestemt en af de udskæringer som er rigtig gode. Vi får altid lam til påske og denne påske har vi både fået Krydret Lammefilet med perlespeltsalat og lammekølle.

Jeg hører ofte fra folk at de ikke kan lide lam, fordi at det smager af uld. Jeg blev engang inviteret til et event hos Welsh lamb and beef, hvor vi smagte forskellige udskæringer af lammekød. Det var lam som kom fra Wales, hvor lammene græsser på bakkerne i Wales i deres frodige landskab og her fortalte de at uldsmagen sidder i fedtet og hvis lammet ikke får noget motion og de derfor får meget fedt på kroppen eller får noget forkert foder, så smager fedtet af uld. Derfor at det godt hvis det kød du får kommer fra steder hvor lammet får godt med motion og lever af græs for eksempel fra Wales.

Ofte når vi får lammekølle så steger vi den på grillen på rotisserie. Når det bliver stegt på grillen får det også en dejlig smag af røg. Men den kan også sagtens steges i ovnen, det er bare vigtigt at du får stegt overfladen godt så du får sprødt skind, det smager klart bedst. I denne opskrift vil jeg beskrive både hvordan du steger i ovnen og på grillen på et rotisserie.

ca 6-8 personer
  • ca 3 kg lammekølle
  • 8 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • groft salt

Hvis der er “hinder” på køllen så skal du starte med at fjerne dem.

Del hvert fed hvidløg i 4, så du får 4 lange stykker hvidløg ud af hvert fed.

Pluk persilleblomsten af stilken.

Skær med en urtekniv 16 “lommer” i forsiden af køllen og 16 “lommer” på bagsiden.

Kom et stykke hvidløg ned i hver “lomme” sammen med lidt persille.

Kom hvidløg og persille i hver “lomme”.

Drys køllen godt med groft salt.

Hvis din kølle skal grilles på rotisserie kommes lammekøllen på spyddet. Hvis du skal stege den i ovnen lægges lammekøllen på bageristen med en bradepande under.

Grillen varmes op til 180-200 grader og rotisseriet sættes på grillen og lammekøllen grilles i 3 timer. Hvis du vil undgå for mange flammer så stil en bakke under med lidt vand i.

Hvis den skal steges i ovnen forvarmes ovnen på 225 grader varmluft. Når ovnen er varm sættes lammekøllen ind i ovnen i 15 minutter, hvorefter ovnen skrues ned på 180 grader og steger videre i 2 timer og 45 minutter.

Lammekøllen skal have en kernetemperatur på 65-68 grader og derefter hvile i 15-20 minutter gerne længere, inden at du skærer i kødet.

Lammekølle, hvor der er skåret et par skiver
Lammekølle

Lammekølle stegt på rotisserie

Lammekølle
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *