Flødekartofler
Flødekartofler er et fantastisk kartoffeltilbehør som aldrig går af mode. Her har du opskriften på den helt traditionelle flødekartoffel. Det eneste jeg gør lidt anderledes er at jeg kommer lidt mælk i fløden, så det ikke bliver så fed. Det gør at bagetiden for flødekartoflerne bliver lidt længere, men jeg syntes at det er det værd.
Flødekartofler er godt til alle slags stegt kød. Lammekød, oksekød, kalvekød eller kylling.
Når jeg laver mine flødekartofler drysser jeg kartoflerne med salt inden at jeg hælder fløden over for at være sikker på at de bliver saltet nok, da det kan være svært at salt fløden ordenligt inden, da kartoflerne også suger en masse salt. Jeg smager også kartoflerne til midtvejs, så jeg der kan smage om der lige skal lidt mere salt i.
Ellers er der ikke så meget at sige til denne opskrift, da den er lige til at gå til.
Rigtig god fornøjelse 🙂
- 1 kg kartofler
- 1 løg
- 5 dl piskefløde
- 3 dl mælk
- salt
Skræl hvis nødvendigt kartoflerne og skær dem i tynde skiver på ca 2 mm.
Pil løgget og skær det i små tern.
Smør en bradepande. Kom kartoffelskiverne i bradepanden og salt dem.
Fordel løgternene udover kartoflerne og vend det hele rundt.
Pisk fløde og mælk sammen og tilsæt lidt salt (husk at der også er salt på kartoffelskiverne) og hæld det ud over kartoflerne.
Kom flødekartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 1½-2 timer. Rør indimellem i kartoflerne.
Når halvdelen af tiden er gået, smag der på flødesovsen og tilfør eventuelt salt hvis nødvendigt.
Måske du kunne være interesseret i Bagt kartoffel med cheddarost og bacon