Kolde & Varme drikke,  Opskrifter

Hyldeblomstsaft

image_print

Så er det årstiden for at hylden blomstre helt vildt alle vegne og så er det bare med at komme ud og plukket hyldeblomsterne. Det er så nemt at lave hyldeblomstsaft og så er det da helt fantastisk at man kan lave det af blomster som man finder i naturen 🙂 Herhjemme laver vi altid en masse hyldeblomstsaft og så fryser vi det ned og så har vi det til fødselsdage og andre fester hele året. Her blander vi det op i danskvand eller hvidvin og servere det som velkomstdrink. Vi tager det bare direkte fra fryseren og hælder den frosne saft i danskvandet eller vinen og så virker det samtidig som isterninger. Da saften indeholder så meget sukker, vil den aldrig fryse til en helt fast isklump 🙂

Ca. 2 liter
  • 20-30 hyldeblomst skærme, uden stilk
  • 3 citroner
  • 1 liter kogende vand
  • 250 gram brun farin
  • 250 gram sukker
  • 20 gram citronsyre eller vinsyre
  • 1/2 tsk atamon

Børst skærmene fri for dyr/insekter.

Bland det kogende vand med den brune farin, sukker, citronsyre/vinsyre og atamon og hæld det over skærmene.

Skær citronerne i skiver og pres saften ud over massen og kom citronskiverne ned i og rør det hele rundt.

Når skærmene er faldet sammen ned i væsken, stiller du det hele i køleskabet med låg på i 2-3 dage, hvorefter du sier saften og kommer det enten på flasker, som du har skyllet med kogt vand og kørt lidt atamon rundt i eller fordel det i to eller tre dobbelt fryseposer (hvis nu der er et lille hul i en af poserne, så render det ikke ud i fryseren, hvis det er i to fryseposer)

Kom hyldeblomstsaften i fryseren og det er klar til at blive taget op når du skal bruge det.

Hjemmelavet hyldeblomstsaft i en flaske med et glas med isterninger foran

Er du vild med at lave din egen saft så kan du finde opskriften på Rabarbersaft her

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *