Fisk & Skaldyr,  Nytår,  Opskrifter

Butterdejsskål med rejesalat

image_print

Butterdejsskål med rejesalat er en velegnet appetizer, perfekt til tapasbordet eller hvis du vil bruge det som en forret kan du lave dem lidt større. Det er virkelig nemt at lave og så både smager det godt og ligner en million på tallerkenen 🙂

8 små butterdejsskåle med rejesalat

  • 2 plader butterdej
  • æg til pensling

Rejesalat:

  • 75 gram rejer (gem 8 stk til pynt)
  • 1 spsk mayonaise
  • 1 spsk cremefraiche 18 %
  • 1/2 tsk tørret dild
  • 1 tsk hakket frisk dild
  • salt

Pynt:

  • Rød stenbidderrogn
  • frisk dild
  • 8 rejer

Butterdejsskålene:

Del hver butterdejsplade i 8 lige store firkanter. Lav et hul i midten af de 8 af firkanterne med en udstikker. Pensel de 8 hele firkanter med sammenpisket æg og kom en firkant med hul i oven på hver firkant og pensel til sidst hele firkanten. ( se billedet nedenfor)

Bag skålene i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter og lad dem derefter nedkøle

Rejesalat:

Hak rejerne en smule (husk at gemme 8 stk til pynt)

Rør mayonaise, cremefraiche, tørret og frisk dild sammen og smag dressingen til med salt. Vend de hakkede rejer i dressingen og rejesalaten er klar til at komme i de nedkølede butterdejsskåle.

Pynt til sidst med de hele rejer, rød stenbidderogn og frisk dild

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *