Kransekagestykker
Jeg elsker kransekagestykker, der er ikke noget bedre. Ofte hører kransekagestykker specielle mærke dage, julen eller nytåret til. Disse stykker er lavet til nytårsaften og er de helt almindelige aflange stykker kransekage med hvid glasur på.
Det er meget nemt at lave kransekagestykker. Du triller kransekagemassen til nogle små stukker og topper dem en lille smule i toppen med hænderne, så de får lidt en trekantet facon. Ingen sprøjtepose, bare dine hænder 🙂
Det er også super lækkert med nougatstykker som er den lidt udvidet udgave af kransekagestykker eller Kransekagetoppe som er med en lille nød eller et cocktailbær på toppen 🙂
28 stykker
- 500 gram ren rå marcipan
- 75 gram sukker
- 75 gram flormelis
- 45 gram æggehvider
Pynt:
- æggehvide
- flormelis
Rør marcipanen godt med sukker og flormelis og rør derefter æggehviderne i
Del kransekagemassen i 28 stykker og tril hver stykke til en pølse på ca 5 cm som du trykker lidt i toppen så du former den lidt trekantet
Bag kransekagestykkerne i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn i 12-14 minutter
Køl kransekagestykkerne ned og rør en glasur af æggehvider og flormelis. Glasuren skal være tyk endelig ikke for tynd, da den så bare vil rende af igen. Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul og sprøjt nu et zig zag mønster fra side til side
Dine kransekagestykker er nu klar til at komme et smut i fryseren. Kransekage er bare bedst hvis det lige har været i fryseren. Hvis det skal ligge længe i fryseren, vil jeg vente med at komme glasur på, da det kan risikere at knækker af.