Kager,  Nytår,  Opskrifter

Kransekagetoppe

image_print

Kransekagetoppe eller petit four som jeg er opdraget til at de hedder er virkelig lækre til en hver lejlighed. Her er det små fine toppe lavet med en sprøjtepose og en tyl, hvor man så kommer en nød af en slags eller et cocktailbær på toppen og så dypper man bunden i chokolade. Kransekagetoppe er altid gode at have i fryseren til hvis man får gæster, de falder altid i god jord 🙂

ca 45 stk

  • 500 gram ren rå marcipan
  • 75 gram sukker
  • 75 gram flormelis
  • 85 gram æggehvider

Pynt:

  • Valnødder, hasselnødder eller mandler
  • cocktailbær
  • 150-200 gram mørk chokolade

Rør marcipan, sukker og flormelis godt sammen. Tilsæt æggehviderne.

Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en tyl og sprøjt små toppe på et stykke bagepapir på en bageplade.

Et godt tip: Hvis kransekagemassen er for hård at trykke ud, kan du komme sprøjteposen i mikroovnen i 10 sekunder (tyllen må kun blive i hvis den er af plastik, da stål tyllerne ikke må komme i mikroovnen)

Kom nødder eller cocktailbær på toppene

Bag kransekagetoppene i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn i 12-14 minutter

Smelt den mørke chokolade og dyp bunden af kransekagetoppene ned i chokoladen. Stil toppene med chokoladen ned af på bagepapiret, så får du en glat chokoladebund.

Kom kransekagetoppene i fryseren, da kransekage har godt af at komme i fryseren inden det skal spises

Jeg har kommet valnødder på nogle af mine og ladet nogle være neutrale, uden noget og så har de alle fået dyppet bunden i chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *