Pomelosalat
Pomelo er en citrusfrugt som minder om en grapefrugt, dog ikke så bitter. Den smager virkelig lækker i en salat. Når man bruger en pomelo skal man bare huske at fjerne alt det hvide der omkring frugten og man skal også fjerne det tynde hinde som holder på frugtkødet. Det vil sige at når man laver sin salat skal det kun være frugtkødet som man bruger. Pomelosalaten har både det bitre, det søde og det knasende og kan serveres til alle slags kød, fisk eller vegetariske retter 🙂
4 personer
- 2 hjertesalat
- 1 pomelo
- 1/2 granatæble
- 1 lille bakke karse
- 1 spsk acaciehonning
- 1 spsk olivenolie
Skær den tykke skal af pomeloen og del pomeloen i både som du vil gøre med en appelsin. Fjern nu alt det hvide og den tynde hinde som er omkring frugtkødet, så du kun har stykker af frugtkødet.
Snit hjertesalaten fint og pil granatæblekernerne ud af æblet.
Tag et fad og fordel hjertesalaten herpå. Fordel det plukket pomelo frugtkød udover hjertesalaten. Drys granatæblekernerne ud over.
Hæld acaciehonningen ude over salaten og det samme med olivenolien.
Drys til sidst afklippet karse udover den færdige salat og din pomelosalat er klar til at blive serveret