Hjemmelavede flødekarameller
Min yndlings konfekt til jul er helt klart hjemmelavede flødekarameller. Den opskrift du får her er den som vi har brugt hjemme i min familie hele min barndom, som jeg så nu laver til min familie. Verdens bedste hjemmelavede flødekarameller hvis du spørger mig 🙂
Når man laver flødekarameller skal man have tålmodighed, da det tager lidt tid at lave. Først skal det blive til en tyk masse, hvor man ligesom kan se spor efter hvor man bevæger skeen. Derefter skal man lade det koge endnu længere. Undervejs kan man lave ske testen, som er en test, hvor du kommer noget af karamelmassen på en ske som du så dypper ned i kold vand. Her kan du se om karamellen har kogt længe nok.
Det tager tid men det er det hele værd 🙂
Hjemmelavede flødekarameller
- 3 dl kaffefløde
- 300 gram sukker
- 1 dl mørk sirup
- 2 spsk kakaopulver
- 2 tsk eddike
- 1 spsk smør
Kom kaffefløde, sukker, sirup og kakaopulver i en tykbundet gryde og varm det op på høj varme under omrøring til sukkeret er smeltet og karamelmassen koger. Tilsæt så eddiken.
Nu skal karamelmassen koge til den er sej, sørg for at pisk i det ofte. Det tager imellem 30 og 40 minutter før massen er klar.
For at vide om karamellen er færdig kan du lave ske testen. Kom karamel på en ske og kom den ned i et glas med koldt vand. Lad den være i vandet i 1/2 minut. Hvis massen her bliver til en sej karamel, kommer du 1 spiseske smør ned i massen.
Når smørret er smeltet og pisket godt ud i massen, er karamelmassen klar til at blive hældt over i en lille bradepande på 15 x 20 cm som er forret med bagepapir, som er penslet med smagsneutral olie.
Nu skal karamelmassen køle helt ned og når den er kold nok til at komme i køleskabet kommer du den i køleskabet i 1 times tid.
Tag bradepanden med karamellen ud fra køleskabet og klip karamelmassen ud i firkantede karameller og pak dem ind i enten bagepapir eller cellofan.