Brød,  Opskrifter

Sliders boller

image_print

Sliders boller er en rigtig god opfindelse, som er god at serverer både til frokost og aftensmad eller på tapasbordet. De kan fyldes med lige præcis det man kan lide, både kolde og varme ting.
Personligt er jeg mere til et par små sliders end én stor burger. Her hjemme får vi tit sliders med hakkebøf i sammen med pommesfrites. Rigtig cafémad 🙂
Disse sliders boller kan sagtens fryses, så umiddelbart virker det som en stor opskrift, men, så har du til flere gange så du ikke skal i gang med at bage hver gang at du skal have sliders 🙂

28 stk sliders

5 dl lunken vand

25 gram gær

1 æg

1 tsk salt

3 spsk olie

100 gram durummel

ca. 700 gram hvedemel

1 æg til pensling

Sesamfrø

Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt olie, æg, salt og durummel og rør det sammen. Tilsæt hvedemel til du har en klistret dej som lige akkurat slipper fingrene. Det er vigtigt at dejen ikke er for fast, da bollerne så bliver for tunge og sliders skal være luftige.

Lad dejen hæve i 20 min.

Del dejen i 28 lige store kugler og rul dem runde, jeg kom dem i faste muffinsforme, de kan også sagtens komme på en bageplade. Giv bollerne et lille tryk så det ikke bliver nogle høje boller. Pensel bollerne med et sammenpisket æg og drys med masser af sesam.

Lad bollerne hæve i 20 min.

Kom bollerne i ovnen ved 180 grader varmluft og bag bollerne i ca. 20 min

Sliders boller
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *