Dressinger & dyppelse,  Opskrifter

Bearnaise mayonnaise

image_print

Hjemmelavet beanaise mayo er egentlig ret nem at lave og så er det rigtig lækkert til flere ting. Vi har herhjemme brugt det til dyppelse til pommes frites og som en spread til at smøre i sandwich. Men det kan også bruges hvor det bliver rørt sammen med cremefraiche til dressing eller i en kold kartoffelsalat i stedet for almindelig mayonaise blandet med ymer. Så laver du en portion og får ikke brugt det hele er der rigelig med muligheder for at få det brugt 🙂

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl solsikkeolie eller andet smagsneutral olie
  • 1/2 tsk tørret estragon
  • 1 tsk frisk estragon
  • 3 tsk beanaiseessens
  • salt

Pisk æggeblommerne samtidig med at du hælder olien i, i en tynd stråle lidt ad gangen. Pisk til du har den rette mayonaise konsistens. Tilsæt derefter den tørret estragon, fint hakket frisk estragon og beanaise essensen. Smag til sidst mayonaisen til med lidt salt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *