Bagning,  Opskrifter

Boller

image_print

Denne opskrift på boller, bruger jeg både til almindelig boller, morgenbrød og som burgerboller, jeg ændre bare på det som jeg drysser på toppen. De er rigtig lækre da de er bløde og svampede 🙂

16 boller

50 gram margarine

1 1/2 dl A38

1 dl mælk

1 æg

50 gram gær

1 tsk salt

1 spsk sukker

ca. 600 gram hvedemel

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt A38 og mælk. Når væsken er lillefinger varm kommes den over i rørskålen, rør gæren ud heri. Kom derefter resten af ingredienserne i og rør dejen godt, gerne i en 5 minutters tid.

Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter

Del dejen i 16 klumper og rul dem til boller og kom dem på en bageplade med bagepapir.

Pensel bollerne, enten med et sammenpisket æg eller hvis du lige trænger til en kop kaffe så tag lidt kaffe og pensel bollerne med det. Du kan enten lade bollerne være som de er eller drys dem med birkes, sesam eller hvad du godt kan lide.

Lad bollerne hæve i 20 minutter

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *