
Boller
Denne opskrift på boller, bruger jeg både til almindelig boller, morgenbrød og som burgerboller, jeg ændre bare på det som jeg drysser på toppen. De er rigtig lækre da de er bløde og svampede 🙂
16 boller
50 gram margarine
1 1/2 dl A38
1 dl mælk
1 æg
50 gram gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
ca. 600 gram hvedemel
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt A38 og mælk. Når væsken er lillefinger varm kommes den over i rørskålen, rør gæren ud heri. Kom derefter resten af ingredienserne i og rør dejen godt, gerne i en 5 minutters tid.
Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter
Del dejen i 16 klumper og rul dem til boller og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Pensel bollerne, enten med et sammenpisket æg eller hvis du lige trænger til en kop kaffe så tag lidt kaffe og pensel bollerne med det. Du kan enten lade bollerne være som de er eller drys dem med birkes, sesam eller hvad du godt kan lide.
Lad bollerne hæve i 20 minutter
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter


Græsk inspireret rissalat
Du vil muligvis også synes om

Forret med varmrøget laks, rejer og avocado
december 29, 2019
Salat med laks og rejer
juni 7, 2019